Ξύλο και με το Νόμο τρώνε οι Πακιστανές που σηκώνουν το ανάστημά τους! (εντάξει όχι πολύ...)


«Για τόλμα να με χτυπήσεις ελαφρά και τα λέμε». Αυτό λένε πάνω-κάτω δώδεκα δυναμικές γυναίκες από το Πακιστάν στους [πιθανούς] συζύγους τους. Η καθεμιά με τα δικά της λόγια και με το πρόσωπό της φωτογραφημένο από τον Fahhad Rajper.

Η διαδικτυακή καμπάνια διαμαρτυρίας#TryBeatingMeLightly σαρώνει στα social media!

Καλά, πώς τους ήρθε; Όχι βέβαια στα καλά καθούμενα... Ο ηγέτης του Ισλαμικού Συμβουλίου του Πακιστάν, Μοχάμεντ Χαν Σιρανί πρότεινε ένα νομοσχέδιο το οποίο επιτρέπει στους συζύγους να «χτυπούν ελαφρά» τις γυναίκες τους σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που θα χρειάζονται τιμωρία. Κάποιες από τις περιπτώσεις αυτές κατά τον Σιρανί είναι όταν οι γυναίκες μιλούν πολύ δυνατά, όταν αρνούνται τη σεξουαλική επαφή χωρίς θρησκευτική δικαιολογία, όταν δεν κάνουν μπάνιο μετά το σεξ, όταν δίνουν χρήματα σε κάποιον χωρίς την άδεια του συζύγου τους. [Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν επιτρέπεται να αναπνέουν δίχως να πάρουν την άδεια του συζύγου].

Πάντως ο φιλεύσπλαχνος ηγέτης κάνει σαφές ότι απαγορεύεται ο ξυλοδαρμός [τι αβρότης!]. Μόνον ελαφρά επιτρέπεται να χτυπούν οι σύζυγοι...[εντάξει τότε].

Ο Πακιστανός φωτογράφος Fahhad Rajper ξεκίνησε την καμπάνια στα social media με το hashtag #TryBeatingMeLightly. «Το #TryBeatingMeLightly είναι μια πρωτοβουλία για τη χειραφέτηση των γυναικών ανάμεσά μας που εργάζονται προς την κατεύθυνση της ατομικής και συλλογικής βελτίωσης» έγραψε ο Rajper στη σελίδα του στο Facebook. «Είναι μια ευκαιρία για αυτές να εκφράσουν τις απόψεις τους.»

Για φαντάσου! Χειραφέτηση το να διεκδικείς να μην τρως ξύλο κανονικά και με τον Νόμο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :