Σε ιστορικό χαμηλό 20ετίας ο τουρισμός στην Μυτιλήνη που χωρίς Νόμπελ Ειρήνης και τουρίστες παλεύει με τους λαθρομετανάστες

Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Χωρίς καμία διάθεση κακίας ή διάθεση προσβολής προς τους κατοίκους της Μυτιλήνης που πραγματικά δοκιμάζονται, θα πω πως δυστυχώς πληρώνουν τις επιλογές τους!

Την ανοχή και την ένοχη, προκλητική σιωπή όλων αλλά κυρίως όσων θησαύρισαν από τους λαθρομετανάστες πουλώντας το ρεύμα για την φόρτιση των κινητών των λαθρομεταναστών, για 5 ευρώ.

Για 5 ευρώ ξεπουλήθηκε ολόκληρη η Μυτιλήνη!

Μόλις για 5 ευρώ, θα αναγκαστούν να εκδιωχθούν μετανάστες οι ίδιοι οι Μυτιληνιοί σε άλλα νησιά αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι.

Πάνε και οι υποσχέσεις της Jollie, πάνε και οι προβολές και οι υιοθεσίες λαθρομεταναστών, και τα Nobel Ειρήνης. Ανταλλάχθηκαν με την δυστυχία και τον πόνο που εκφράζουν τώρα πλέον οι κάτοικοι της Μόριας στην Λέσβο, εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς των «προσφύγων» που βρίσκονται στο Κέντρο Κράτησης της περιοχής.

Οι κάτοικοι υποστήριξαν ότι η καθημερινότητα τους έχει αλλάξει δραματικά, με διαρρήξεις, κλοπές και βανδαλισμούς, τις οποίες αποδίδουν στους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στο Κέντρο Κράτησης.

Στη λαϊκή συνέλευση που έγινε στη Μόρια η οργή των κατοίκων ξεχείλιζε για τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάλλη που έχουν και την κύρια πολιτική ευθύνη για το χάλι.

Δυστυχώς, κάποιοι στοχοποιούνταν όταν έλεγαν πως εκεί συντελείται μια καταστροφή και προσπαθούσαν να ξυπνήσουν τον κόσμο που είχε πέσει σε έκσταση με λίγο ταπεινό κέρδος

Του κάκου! Οι περισσότεροι κάτοικοι σιωπούσαν απέναντι στην μαλάκυνση κάποιον λίγων που εκτελούσαν εντολές καταστροφής του τουρισμού στα νησιά μέσω των λαθρομεταναστών!


Δείτε ποια είναι η κατάσταση πλέον στο νησί.

Αρνητικό ρεκόρ 20ετιας κατέγραψε ο αριθμός των αφίξεων τουριστών με πτήσεις τσάρτερ τον Μάιο στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου «Οδυσσέας Ελύτης» τον φετινό Μάιο έφτασαν 4.217 επισκέπτες όταν τον περσινό αντίστοιχο μήνα ο αριθμός τους ήταν 12.043, με τη μείωση να είναι της τάξης του 65%.

Ανάλογη είναι και η μείωση στις αφίξεις αεροσκαφών. Από 85 αφίξεις πέρυσι το Μάιο, φέτος ήρθαν μόλις 38 πτήσεις και αυτές με λιγοστούς επιβάτες που αποβιβάσθηκαν στη Λέσβο, ενώ οι πτήσεις συνεχίστηκαν με τον περισσότερο κόσμο να κατευθύνεται σε άλλους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί λόγω και του προσφυγικού είναι το γεγονός ότι απο Αυστρία και Γερμανία, δύο χώρες απο τις οποίες παραδοσιακά έρχονταν τουρίστες στο νησί του ανατολικού Αιγαίου, στη Μυτιλήνη τον φετινό Μάιο έφτασαν μόλις 415 και 534 επισκέπτες αντίστοιχα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :