Μega mou, Sic transit gloria mundi. Έτσι παρέρχεται η δόξα του κόσμου ετούτου


Δεν πέφτει σήμερα το Mega, έχει πέσει εδώ και πολύ καιρό. Από τότε που οι εντολείς του είπαν σε όλους τους εργαζόμενους, με πρώτους τους δημοσιογράφους, να πουν ψέμματα στον λαό και να κάνουν το άσπρο - μαύρο και εκείνοι υπάκουσαν, ακυρώνοντας την δεοντολογία και τον σεβασμό στην ενημέρωση. Είπαν ψέμματα για όλα. Στήριξαν τους κλέφτες και τα μνημόνια. Σπίλωσαν ανθρώπους που ήταν αντίπαλοι στα συμφέροντα που υπηρετούσαν.
Χιλιάδες τα παραπτώματα τα δημοσιογραφικά, όπου σταμάτησαν κάποια στιγμή να τηρούνται τα προσχήματα και η ενημέρωση έγινε κωλοχανείο. Χάθηκε κάθε πρόσχημα. 
Κι όταν χάνονται τα προσχήματα χάνεται επίσης και η μπάλα. 

Το ίδιο κάνουν και άλλοι σταθμοί και άλλοι δημοσιογράφοι, ενεργώντας κατ' εντολήν των αφεντικών τους αλλά δεν ανησυχούν μην συμβεί το ίδιο και σε αυτούς. Έτσι και στο Mega.
Οι ψευδαισθήσεις μεγαλείου αντικατέστησαν τη σύνεση και την ηρεμία και φάνηκε ξεκάθαρα ότι το κανάλι είχε πάψει να λειτουργεί ως ενημερωτικό κανάλι και θύμιζε περισσότερο λούνα παρκ. 
Κι έτσι έφτασε το Mega για πρώτη φορά στην ιστορία του να καταλάβει την πέμπτη θέση στους πίνακες θεαματικότητας, και την τελευταία θέση στις καρδιές μας. 

Πάνε πια οι λύσεις οι οριστικές και οι αισιόδοξες που μας τρομοκρατούσε ο Γιάννης Πρετεντέρης πριν από κάνα πενθήμερο. Βρεθήκανε στην πτώχευση εδώ και τώρα.

Βεβαίως το σύστημα δεν θα μείνει προβληματισμένο.. Μια νέα Βιομηχανία ψεύδους και παραπληροφόρησης θα δημιουργηθεί, είτε στα συντρίμια του Mega είτε με κάποιο νέο όνομα. Με ίδια όμως σαπίλα...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :