Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Πολωνία για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις όσο η Ελλάδα κοιμάταιΧιλιάδες Πολωνοί κατέβηκαν στους δρόμους της Βαρσοβίας το Σάββατο προκειμένου να διαδηλώσουν εναντίον της συντηρητικής κυβέρνησης της χώρας για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, καθώς πιστεύουν ότι οι σχεδιαζόμενες πολιτικές θα βλάψουν την ευρωπαϊκή θέση της Πολωνίας.

Οι αρχές της πόλης, όπως μεταδίδει το Associated Press, εκτιμούν ότι οι διαδηλωτές ανέρχονταν σε περίπου 240.000, κάτι, που αν ισχύει, μεταφράζεται στη μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε στην Πολωνία από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας το Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης.

Η αντικυβερνητική διαδήλωση οργανώθηκε από το κόμμα Πλατφόρμα Πολιτών και άλλες οργανώσεις που αντιτίθενται στην κυβερνητική πολιτική και υποστηρίζουν πως η συντηρητική κυβέρνηση προωθεί μέτρα που καταβαραθρώνουν τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών και οδηγούν σε μεγαλύτερη συγκέντρωση της εξουσίας.

Από την πλευρά της η πολωνική κυβέρνηση, της οποίας η δημοτικότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, απαντά πως οι εν λόγω διαδηλώσεις είναι κατευθυνόμενες με στόχο να αποσταθεροποιήσουν την πολιτική κατάσταση στη χώρα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :