Από μικρά στο μεροκάματο τα γυφτόπουλα - Συνέλαβαν την συμμορία ανηλίκων που είχε διαπράξει πάνω από 130 ληστείες!


Πλήρης ασυδοσία. 
Τους συλλαμβάνουν όποτε μπορούν οι αστυνομικοί, τους απελευθερώνουν οι νόμοι των Συριζαίων και επανέρχονται στο έγκλημα... 

Πάνω από 130 κλοπές και ληστείες είχε διαπράξει η συμμορία των ανηλίκων στις Αχαρνές που για μια ακόμη φορά μετά από συντονισμένες ενέργειες έπεσε στα χέρια των αντρών της Ασφάλειας Αχαρνών. Η Ασφάλεια εξάρθρωσε την εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων και πεζών στην περιοχή των Αχαρνών. Οι ανήλικοι συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη και έρευνες στον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών. 

Στο πλαίσιο της ανωτέρω επιχείρησης συνελήφθησαν επτά μέλη της εγκληματικής ομάδας , όλοι ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 12, 14, 14, 16, 17, 18 και 19 ετών, ενώ αναζητούνται τρεις επιπλέον συνεργοί τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση , ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από άτομα που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συνελήφθησαν τρείς επιπλέον ημεδαποί ΡΟΜΑ, δύο άνδρες και μία γυναίκα, γονείς των ανωτέρω συλληφθέντων, κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστειών και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, μετά από πολυήμερες έρευνες για υποθέσεις ληστειών και κλοπών σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων και πεζών, κατά τη διάρκεια διέλευσής τους πλησίον των δρόμων του καταυλισμού Ρομά στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, πιστοποίησε τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και εξακρίβωσε την ταυτότητα των μελών της.

Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες εδώ και 3 μήνες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εξανάγκαζαν, με διάφορα τεχνάσματα, τους διερχόμενους οδηγούς, να ακινητοποιούν τα οχήματά τους εντός του καταυλισμού. Ακολούθως, με χρήση ή απειλή σωματικής βίας και ξύλινων ροπάλων τους επιτίθεντο και αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Επιπλέον στοχοποιούσαν και επιτίθεντο και στους διερχόμενους πεζούς, από τους οποίους αφαιρούσαν τα κοσμήματα που φορούσαν, με πολλά από τα θύματα τους να είναι ηλικιωμένοι. Τα μέλη της σπείρας, μετά τις επιθέσεις τους σε οδηγούς και πεζούς, διέφευγαν, αναζητώντας ασφαλές «καταφύγιο» στον καταυλισμό που διέμεναν. Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 44 περιπτώσεις ληστειών, 11 κλοπών, ενώ λίγους μήνες πριν είχαν συλληφθεί ξανά για 80 κλοπές και ληστείες, σύνολο 130!!!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή. Όμως, δυστυχώς και πάλι έρχεται στην δημοσιότητα το μεγάλο πρόβλημα «με την σύλληψη ανηλίκων»!

Όπως, ήδη θα γνωρίζετε με το νέο Νόμο, αν ένας ανήλικος συλληφθεί για κλοπές ή ληστείες, δεν φυλακίζεται! Μόνο σε περίπτωση φόνου φυλακίζεται. 

Αυτό σημαίνει πως ενώ η αστυνομία κάνει την δουλειά της, η Δικαιοσύνη δυστυχώς αφήνει όχι παραθυράκι, αλλά πόρτες ορθάνοιχτες σε κατ’ επάγγελμα εγκληματικά στοιχεία και κατ’ επέκταση όλους εμάς ανυπεράσπιστους. Το μόνο που μας σώζει είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τους αστυνομικούς της πόλης μας ώστε να περιορίζεται η δράση των εγκληματικών αυτών στοιχείων…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :