Μαζεύτηκαν τα αποθεματικά των ταμείων για να αντέξει η χώρα μέχρι τον Ιούνιο! Μετά, θα μας πνίξουν και θα πάνε να πνιγούν


Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας. 

Οι διαπραγματεύσεις στους διαδρόμους του Χίλτον, διακόπηκαν ύστερα από μόλις μισή ώρα, που διήρκησε η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών, χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και μεταδίδεται, τη διακοπή τη ζήτησαν οι ίδιοι οι δανειστές, προκειμένου να διαβουλευτούν μεταξύ τους και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι συζητήθηκε ένας "μηχανισμός δέσμευσης" της Ελλάδας για τη λήψη πρόσθετων μέτρων 3,6 δισ. ευρώ αν υπάρχουν δημοσιονομικές αποκλείσεις. 

Αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία θα βρεθεί στο μεταξύ η Ελλάδα στις αρχές του Ιουνίου, αν δεν υπάρξει συμφωνία, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.


Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει τη χρεοκοπία έως τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, εάν καταφύγει στα ταμειακά αποθέματα των ασφαλιστικών Ταμείων και "παγώσει" επιστροφές φόρων και πληρωμές προς τον ιδιωτικό τομέα.

Σήμερα, όλη μέρα, ο Τσίπρας κάνει τον εξαπατημένο! Πάει και η αξιολόγηση που του είχαν τάξει στο Eurogroup της Πέμπτης - οι ευρωπαίοι για ακόμη μια φορά του την έφεραν - αφού ο Ντάισελμπλουμ δεν είχε ποτέ σκοπό να το συγκαλέσει... Το είχε πει και στον Μοσκοβισί σε εκείνο το περίφημο βίντεο με τα ανοικτά μικρόφωνα που ανάφερε για την ρύθμιση του χρέου, πως ούτε λίγο, ούτε πολύ τον δουλεύουν, τόσο εκείνον όσο και τον ελληνικό λαό!

Ρε συ Τσίπρα, πιο επικίνδυνος πεθαίνεις, μα τι λέω; Πεθαίνεις την χώρα σου και τους πολίτες της... Και η σύνοδος κορυφής που ζητάς να πραγματοποιηθεί, πάλι επικίνδυνος θα είσαι για την χώρα, αφού έχεις καταντήσει πελατάκι της Μέρκελ και του συρφετού των Βρυξελλών!

Απλά αναρωτιέμαι... Πιο πολλούς θανάτους από αυτοκτονίες, έχει ο Σαμαράς, εσύ ή θα έχει ο Μητσοτάκης;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :