Η κυβέρνηση υποχώρησε στα «κόκκινα δάνεια»! Aναμενόμενο εξ αρχής...Η κυβέρνηση υποχώρησε σε ό,τι αφορά στα "κόκκινα δάνεια" και θα επικρατήσει αυτό που αναφερόταν απ' την αρχή στο μνημόνιο. Θα υπάρξει δηλαδή μια περίοδος χάριτος για τα δάνεια εκείνα που συνδέονται με την πρώτη κατοικία και θα απελευθερωθούν πλήρως όλα τα υπόλοιπα.

Το πλαίσιο της συμφωνίας κινείται προς την κατεύθυνση της αναστολής για 12 ή 18 μήνες στην εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την δυνατότητα πώλησης δανείων σε αδειοδοτημένες εταιρείες Μεταβίβασης Απαιτήσεων, μόνο όμως για τα δάνεια που έχουν υποθήκη ή προσημείωση πρώτης κατοικίας. Σε αυτά, αν και ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, θα περιλαμβάνονται τελικά εκτός από στεγαστικά δάνεια σπιτιών χαμηλής αντικειμενικής αξίας (120.000 ευρώ όπως προβλέπεται και για την προστασία του Νόμου Κατσέλη από πλειστηριασμούς) και επαγγελματικά δάνεια συνδεδεμένα με την πρώτη κατοικία σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης. Η πώληση και για αυτές της κατηγορίες δανείων θα επιτραπεί ολοκληρωτικά πιθανότατα στις αρχές του 2018, ενώ η απελευθέρωση θα γίνεται με κλιμακωτό τρόπο μέχρι τότε.

Δεν έγιναν δεκτές, όπως όλα δείχνουν, οι προτάσεις για σταδιακή απελευθέρωση των καταναλωτικών δανείων και των δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για τα οποία τα οποία μέχρι σήμερα δίνονται διαδοχικές παρατάσεις αναστολής του νόμου. Τα δάνεια αυτά θα μπορούν να πωλούνται ελεύθερα όπως ήδη έχει αποφασιστεί να γίνει για τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια και τα στεγαστικά που δεν αφορούν σε πρώτη κατοικία.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :