Ο Σύριζα αρπάζει τα σπίτια των Ελλήνων, με τον ΕΝΦΙΑ, που κάποτε τον αποκαλούσε αισχρό! Παίρνουν το σπίτι από ζευγάρι ηλικιωμένων 86 και 82 εών!Το κράτος του Σύριζα, ο πρώτος φορέας που υποτίθεται θα έπρεπε να προστατέψει την Α' κατοικία των πολιτών, είναι και εκείνος που θα την κατασχέσει.
Όσο καλοπληρωτής και αν είναι κάποιος, που στερεί από την οικογένεια του για να είναι συνεπής, με όσα έρχονται σύντομα θα βρεθεί στο κενόμ και θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ η πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», παρουσίασε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, 86 και 82 ετών, το οποίο έλαβε κατασχετήριο κατοικίας αφού αδυνατούσε να πληρώσει το φόρο του ΕΝΦΙΑ.

Το σπίτι, κληρονομήθηκε από τους γονείς της συζύγου και μόνο ο φόρος του 2015 άγγιξε τις 30.000 ευρώ ενώ όπως αποκάλυψε το ζευγάρι στην κάμερα, το ετήσιο εισόδημα από τις συντάξεις που λαμβάνουν, δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Ακόμη και όταν ο σύζυγος κατάφερε να μπει στις 100 δόσεις για το διακανονισμό του χρέους, αδυνατούσε να πληρώνει τη δόση των 1.700 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος συνολικά έχει φτάσει στο ποσό των 198.000 ευρώ!

Παρά τις προσπάθειες πώλησης, η κατοικία παρέμεινε στην κατοχή τους ενώ αναγκάστηκαν να πουλήσουν κοσμήματα και έπιπλα προκειμένου να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, ο μοναδικός λόγος που η κατοικία παραμένει στους κατόχους της, είναι η αποχή των δικηγόρων.

Και μπορεί το συγκεκριμένο ζευγάρι να μπορεί να επιβιώσει με τα 20.000 του εισοδήματος του. Τι θα συμβεί άραγε, αύριο, όταν στο στόχαστρο θα μπουν οι ιδιοκτησίες των εκατομμυρίων Ελλήνων που δεν έχουν εισόδημα για να βοηθηθούν, και ζουν χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, αφού τα έχουν όλα απλήρωτα λόγω ανικανότητας πληρωμής, και απλά επιβιώνουν στην καθημερινότητα τους;  
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :