Γιατί οι Χρυσαυγίτες φοιτητές δεν ζητιανεύουν για ψήφους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση;antepithesi.gr

Πολλοί είναι οι νέοι που αναρωτιούνται σήμερα γιατί η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας και δη, η πρώτη στην νεολαία, Χρυσή Αυγή δεν δημιουργεί μια φοιτητική παράταξη. Δεν κρύβουμε επίσης, πως πολλές ήταν και οι προτάσεις Ελλήνων φοιτητών για την δημιουργία μιας δυναμικής εθνικιστικής παράταξης. Εντούτοις, θεωρούμε πως η άσκηση πολιτικής με γνώμονα το κομματικό συμφέρον δεν έχει καμία θέση εντός των δημόσιων πανεπιστημίων, καθώς δεν προσφέρει τίποτε ωφέλιμο στην πλειοψηφία των φοιτητών. Αντιθέτως, η γνωστή σε όλους τους φοιτητές, θλιβερή μειοψηφία κομματαρχών που βρίσκεται εντός των πανεπιστημίων, ικανοποιεί και εξασφαλίζει τα ιδιοτελή συμφέροντα των εκάστοτε πολιτικών ιθυνόντων, οι οποίοι τους αμείβουν αδρά για την στρατολόγηση κυρίως των πρωτοετών φοιτητών.

Το πρότυπο φοιτητή-ρεμάλι που γράφει κομματικά συνθήματα μέσα στα πανεπιστήμια μετατρέποντάς τα, σε γνήσια αποτύπωση του αρρωστημένου μυαλού του και τα γνωστά τραπεζάκια με τις κομματικές αφίσες και τους πλαστικούς καφέδες σίγουρα εν το οραματιζόμαστε. Δεν είμαστε συνήγοροι ούτε της πρυτανείας ούτε των διοικητικών επιτροπών των πανεπιστημίων (που και αυτοί εξυπηρετούν πολιτικές μεθοδεύσεις). Σαφώς βέβαια, και τα αιτήματα των φοιτητών πρέπει να αναδεικνύονται. Πώς όμως; Μέσω των συμφερόντων κάθε κομματικής παράταξης; Ή μήπως μέσω των καταλήψεων και της παρακώλυσης διεξαγωγής των μαθημάτων;

Σίγουρα μια επιτροπή-πρότυπο εκλεγμένη από τους φοιτητές, η οποία θα αγωνιζόταν ακομμάτιστα για τα δίκαια αιτήματα των σπουδαστών, θα εξασφάλιζε και την καθολική εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων στην Ελλάδα, δίχως να πλήττεται το ιερό αγαθό της γνώσης, αλλά ούτε και τα διάφορα φοιτητικά δικαιώματα, τα οποία με το υπάρχον σύστημα καταστρατηγούνται καθημερινά.

Εμείς οι Χρυσαυγίτες πιστεύουμε στο ελεύθερο και δυναμικό πνεύμα της νεότητας, το οποίο με την δύναμη της θελήσεως του ατόμου θα ολοκληρώσει τους σκοπούς του, σε ένα άβατο πεδίο αποκλειστικής γνώσης, δίχως κομματικές αντιπαραθέσεις. Η γνώση μετεξελίσσει τον ανθρώπινο νου σε ανώτερο και τον απαγκιστρώνει από την σήψη της ημιμάθειας. Αυτή την παραδοχή σαφώς και δεν την αναδεικνύουν οι υπάλληλοι των “αποκομμάτων” της μεταπολιτεύσεως, οι οποίοι, επί 40 χρόνια μέσω αυτής της εθνομηδενιστικής παιδείας και του συνδικαλισμού εντός των πανεπιστημίων, συνέβαλαν καθοριστικά στην καλλιέργεια ατόμων μη σκεπτόμενων και ακίνδυνων γι' αυτούς.

Σήμερα φοιτούν στα πανεπιστήμια της Ελλάδας, χιλιάδες Χρυσαυγίτες δίχως κομματικές αντιμαχίες. Και αυτό διότι μοναδικό τους μέλημα είναι να κατακτήσουν το ιερό αγαθό της γνώσης, γνωρίζοντας πως στο εγγύς μέλλον θα τους δώσει την δύναμη όντας συνειδητοποιημένοι Έλληνες και Χρυσαυγίτες να διοικήσουν αξιοκρατικά και υπεύθυνα την Πατρίδα μας.

Με την φιλοσοφία μας λοιπόν, δεν συνάδει η στρατολόγηση νέων δίχως μια ολοκληρωμένη αντίληψη τόσο της ιδεολογίας μας, όσο και των κοινωνικών και εθνικών ζητημάτων, μόνο και μόνο για την εκπλήρωση των πολιτικών μας συμφερόντων. Θέλουμε δίπλα μας σκεπτόμενους ανθρώπους οι οποίοι και θα λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον της εθνικής ολότητας.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :