"Ένοχος, ένοχον ου ποιεί"


Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Σήμερα το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η κουβέντα στην ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής.για τη διαφθορά! Βεβαίως και είναι σημαντικές οι υποθέσεις που θα αναδειχθούν αλλά και οι φάκελοι που θα ανοιχθούν. Αλλά δεν έχει για εμάς και την καθημερινότητα μας κανένα νόημα, αφού αυτή η συζήτηση θα γίνει από ένοχους και διεφθαρμένους! 

Και "ένοχος ένοχον ου ποεί..."

Και το σύνολο του πολιτικού κόσμου είναι ένοχο! Είτε για αδικήματα, είτε για ανοχή στο έγκλημα, καθώς κάποιοι περιμένουν την σειρά τους σιωπώντας. Που είναι η άμεση ενεργοποίηση της δικαστικής τσιμπίδας, εναντίον όσων άσκησαν Δημόσιο λειτούργημα, και η δημόσια απογραφή και καταγραφή των περιουσιακών τους στοιχείων που στην μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών, επίσημα στοιχεία, δεν συνάδει με τα έσοδα που δείχνουν οι σχετικές νόμιμες φορολογικές αποδείξεις τους; 

Μην γελιέστε! ΔΕΝ είναι η πρώτη φορά που γίνεται συζήτηση για την διαφθορά. 

Ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων της Βουλής, συναντήθηκαν, αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτ. 2009, σε μία σύσκεψη (υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) με αντικείμενο την «καταπολέμηση της διαφθοράς». 
Δηλαδή, οι αρχιτέκτονες και μεγαλο-εργολάβοι της διαφθοράς, (όπως ο ένας κατονομάζει τον άλλον) συσκέφθηκαν για την καταπολέμησή της! Δεν άνοιξε ποτέ ρουθούνι, εκτός από τον Τσοχατζόπουλο και κανα δυο τελειωμένους, ίσα για τα μάτια του κόσμου. Ακόμη και αυτοί όμως, χωρίς ικανές κατηγορίες, παρά τα αδικήματα. Ενώ οι περισσότεροι είναι σήμερα έξω από τις φυλακές.

Η συμφορά με την Μεταπολίτευση!

Μετά την μεταπολίτευση, τα κόμματα μαζικοποιήθηκαν, χωρίς ηθική, χωρίς δηλαδή άμβλυνση των πελατειακών και λαϊκίστικων χαρακτηριστικών τους. Αυτή η μαζικοποίηση της κομματικής δομής οδήγησε και στη μαζικοποίηση της διαφθοράς, της διαπλοκής και της αδιαφάνειας σε ένα σύστημα όπου οι κομματικοί μηχανισμοί διεισδύουν σε όλους τους θεσμικούς χώρους, ακόμη και της δικαστικής εξουσίας, καταργώντας τις ιδιαίτερες λογικές και αξίες τους. 

Τις όποιες αξίες μπορεί να έχουν κόμματα που διψασμένα για εξουσία πωλούσαν και πωλούν την κομματική ψυχή τους για μια ψήφο. 

Αυτό το σύστημα, που έβαζε και βάζει συστηματικά το κομματικό πάνω από το γενικό συμφέρον της χώρας, είναι ένα σύστημα βαθιά σάπιο. Ένα σύστημα που διαβρώνει την κοινωνία των πολιτών και εξουδετερώνει κάθε αντίσταση στην κομματική ασυδοσία, αφού το "τάξιμο" και η λογική των διορισμένων δεν αφήνει περιθώριο αντίστασης του λαού μας, ο οποίος, δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του.

Βέβαια, σήμερα, πολλοί βουλευτές, ειδικά μετά τη βίαιη οργή των πολιτών εναντίον του πολιτικού κόσμου στο σύνολό του, υποστηρίζουν πως "δεν είμαστε όλοι ίδιοι". Μέγα ψέμα! 

Διεφθαρμένοι και μη διεφθαρμένοι, αμόρφωτοι και μορφωμένοι, ανίκανοι και ικανοί - όλο το πολιτικό προσωπικό είναι μέρος ενός συστήματος που ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να λειτουργεί υιοθετώντας έναν γενικό αμοραλισμό που βρωμάει και ζέχνει, ενώ είναι διάχυτος σε κοινωνία, κόμματα και πολιτικούς.

Δεκάδες σκανδάλων έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Με μεγαλύτερο το σκάνδαλο του μνημονίου, όπου ακόμη και εκεί είδαμε διαφορετικά πορίσματα και ατέρμονες διαδικασίες, ενώ εκ των προτέρων είχε ανακοινωθεί πως ΔΕΝ θα προκύψουν αδικήματα και διώξεις.
Πόση υποκρισία...
Κανείς δεν ήθελε να καταδικάσει κανέναν, παρά την λαϊκή ετυμηγορία και την απαίτηση του κόσμου αλλά και τις υποσχέσεις ένθεν κακείθεν των πολιτικών κομμάτων

Ο πολιτικός μας κόσμος νοσεί. Το πολιτειακό μας σύστημα νοσεί.
Και γελοιοποιείται πιστεύοντας πως μας εξαπατεί  με το παράλογο: 

Bουλευτές κρίνουν βουλευτές. Kόρακας, κοράκου όμως μάτι δεν βγάζει, λέει ο λαός μας.

Άδικα γίνεται η συζήτηση σήμερα! 
Ο λαός έχει βγάλει απόφαση. 
Πλέον ψηφίζουν μόνον οι μισοί Έλληνες. 
Ειδικά μετά την εξαπάτηση του Σύριζα, με το περίφημο δημοψήφισμα, μπορεί να ψηφίζουν όλο και λιγότεροι.

Και όμως. Αδιαφορεί το πολιτικό μας σύστημα. Και αδιαφορεί προκλητικά συνεχίζοντας τον παραλογισμό. Προσπαθεί εκ νέου να μας εξαπατήσει. 

Μέσα στον οίκο της ανομίας, δημιουργούνται επιτροπές όπου μετά από μακρόσυρτες διαδικασίες, το κάθε κόμμα βγάζει το δικό του πόρισμα για την υπό εξέταση υπόθεση. 

Και αυτό συμβαίνει γιατί οι σάπιες και διεφθαρμένες, μικρές κοινωνίες των πολιτικών της χώρας, τα κόμματα, δεν εννοούν να καταλάβουν πως έχουν αποσχιστεί πλέον από τον λαό και τις ανάγκες του. 

Οι πολιτικοί μας, δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν ένα μέρος της υπέρμετρης εξουσίας τους στην κοινωνία των πολιτών, δηλαδή σε πρόσωπα ή φορείς που βρίσκονται εκτός του κομματοκρατικού παιχνιδιού.

Δεν υπολογίζουν το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, απόρροια των δικών τους μιζαδόρικων λογικών.

Τα πρώτα πρόσωπα της Ελληνικής κοινωνίας που θα έπρεπε να περάσουν το "φίλτρο της διαφθοράς" δεν μπορεί να είναι άλλα από το σύνολο του πολιτικού προσωπικού των κομμάτων ( πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, Γ.Γραμματείς, Διοικητές ΔΕΚΟ, κλπ) και του πολυπληθούς επιτελείου τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης (από το 1974 και εδώ). Τίποτε λιγότερο.
Η τήρηση στοιχειώδους διαφάνειας επιτάσσει την ανάρτηση όλων των περιουσιακών στοιχείων των κυρίων αυτών, χρόνο με χρόνο, σε σχέση με τα, ανά έτος, νόμιμα έσοδά τους, ώστε να διασταυρωθεί το «πόθεν» με το «έσχες».
Που τα είδατε να συμβαίνουν αυτά; 
Μόνο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης , που στήνει η προπαγάνδα της κομματοκρατίας.

Θεάματα, χωρίς άρτο!

Σήμερα, πρέπει να υπάρξουν μηχανισμοί εκτός κομματοκρατικού συστήματος, μηχανισμοί ικανοί να διερευνούν και να βγάζουν πειστικά πορίσματα σχετικά με τις κομματικές ατασθαλίες. 
Μηχανισμοί βασισμένοι, για παράδειγμα, σε κοινώς αποδεκτές εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες, το έργο των οποίων θα υποστηρίζεται από εμπειρογνώμονες (λογιστές, οικονομολόγους, φοροτεχνικούς κ.λπ.) ικανούς να εξετάσουν σε βάθος προβλήματα που οι βουλευτές, ακόμα και όταν δεν ακολουθούν την κομματική γραμμή ως μη ειδικοί, αδυνατούν να ξεδιαλύνουν. Και αυτό θα ισχύσει στο μέλλον, όταν τα ηνία της χώρας αναλάβουν οι Έλληνες Εθνικιστές.

Ακριβώς το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και σε πολλούς άλλους τομείς διακυβέρνησης, όπως στον έλεγχο των κομματικών ταμείων, των δημοσίων έργων, των μεγάλων αγορών εξοπλιστικών συστημάτων, των ταμείων των δήμων και των περιφερειών. Παντού!

Ένα Εθνικό κράτος, μετά την πάταξη των ολιγαρχών, και την διάλυση του κομμουνιστικού - σοσιαλιστικού - νεοφιλελεύθερου στρατού που λυμαίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς, όπως η υγεία και κυρίως η παιδεία, την πάταξη της αχαλίνωτης κομματοκρατίας και τη γενικευμένη διαφθορά που πάντα την ακολουθεί, θα πρέπει να ανατάξει την χώρα στο ήθος και στο πνεύμα που απορρέουν από τις αρχές και τις Αξίες του Εθνικισμού, αν θέλουμε αυτή εδώ η χώρα, η χώρα μας να αναστηθεί από τις στάχτες της και να προχωρήσει δυναμικά, δημιουργώντας πάγια αναχώματα στους φαύλους και τους διεφθαρμένους του σήμερα και του πάντα!

Υ.Γ.: Όπως έγραψε και η συναγωνίστρια Ε. Ζαρούλια στο διαδίκτυο, "Σήμερα το βράδυ στο κοινοβούλιο, επιτέλους, η ομιλία του Αρχηγού που όλοι περιμένουμε να ακούσουμε με αγωνία για την διεφθαρμένη τους δικαιοσύνη και όχι μόνον! Θα δώσει απάντηση και στους θρασείς νεοδημοκράτες για τους χαρακτηρισμούς που μας αποδίδουν. Θα κλάψουν μανούλες απόψε... Συντονιστείτε στο κανάλι της Βουλής μετά τις 19:00 περίπου".

Αυτό ακριβώς!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :