Ετοιμάζονται να φάνε τα λεφτά από τις τράπεζες, όπως τα φάγανε με το χρηματιστήριοΓράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Ο Τσίπρας ετοιμάζεται να κάνει ότι ακριβώς έκαμνε ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και ότι ακριβώς θα κάνει κάθε επόμενος αν δεν υπάρξει ξεσηκωμός και δεν ανατραπεί αυτή η χαβούζα που βυζαίνει την Ελλάδα χρόνια τώρα. Να φάνε τα λεφτα του κοσμάκη αλλά και του δημοσίου!

Και όπως παλαιότερα, χρησιμοποιήθηκε το χρηματιστήριο τα δομημένα ομόλογα κλπ αυτή τη φορά η κερκόπορτα θα είναι οι τράπεζες.

Ιδού: Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τµήµατος του ΔΝΤ, Paul Tomsen, λέει πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που πραγματοποιήθηκε στο τέλος του 2015, θα έπρεπε να είχε απορροφήσει το ποσό των 25 δισ. ευρώ (και όχι 5,7 δισ. ευρώ που απορροφήθηκαν τελικά), όλο το δάνειο δηλαδή που χορήγησε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισµός Στήριξης (ESM)...

Θυμίζω πως την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε η ευρωπαϊκή οδηγία, για τις τράπεζες.

Η οδηγία προβλέπει ότι σε περίπτωση που οι τράπεζες χρειάζονται νέα κεφάλαια τα οποία δεν μπορούν να βρεθούν από την αγορά με αύξηση κεφαλαίου, τότε εφαρμόζεται η "διάσωση εκ των έσω" (bail in). Δηλαδή για να καλυφθούν τα "ανοίγματα" της τράπεζας, χρησιμοποιούνται μηχανισμοί που βρίσκονται "μέσα" στην τράπεζα, ήτοι:

1. Μετοχικό κεφάλαιο. Οι υφιστάμενες μετοχές χάνουν την αξία τους, καθώς "εκτοπίζονται" από τις νέες μετοχές οι οποίες εκδίδονται έναντι των χρημάτων που εισέρχονται ως νέο μετοχικό κεφάλαιο.

2. Τραπεζικά ομόλογα: Χρήματα αποταμιευτών οι οποία αγόρασαν τραπεζικά ομόλογα. Τα χρήματα αυτά μετατρέπονται σε μετοχικό κεφάλαιο.

3. Καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Πρώτα "κουρεύονται" οι καταθέσεις μεγάλων επιχειρήσεων και στη συνέχεια οι καταθέσεις μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και ιδιωτών -πάντα πάνω από τις 100.000 ευρώ. Ένα μέρος των καταθέσεων αυτών μετατρέπεται σε μετοχές της υπό εκκαθάριση τράπεζας...

Ετσι, ετοιμαστείτε να ακούσετε πως οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι απολύτως εγγυημένες μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ, ανά καταθέτη και ανά τράπεζα. Αυτό σημαίνει ότι κατάθεση ύψους μέχρι 100.000 ευρώ δεν «κουρεύεται» αλλά πως ότι είναι πάνω από εκεί, απλά θα εξαφανιστεί!

Όμως και οι 100.000 δεν είναι καθόλου εγγυημένες καθώς τα capital control δεν πρόκειται να πάψουν να ισχύουν και τα λεφτά θα παραμένουν ελεγχόμενα μέχρι να τα εξαφανίσουν και αυτά...

Υπάρχει plan B για τις καταθέσεις του κόσμου και τα λεφτά του δημοσίου και όλα όσα γίνονται και λέγονται ως μόνο στόχο έχουν την παραπλάνηση του κόσμου.

Σημειώνουμε ότι από την κάλυψη του ΤΕΚΕ εξαιρούνται: οι καταθέσεις της Κεντρικής Διοίκησης (υπουργεία, αποκεντρωμένες υπηρεσίες των Υπουργείων), των υπερεθνικών οργανισμών, των επαρχιακών και τοπικών διοικητικών Αρχών, καθώς και των ΟΤΑ, όπως και οι καταθέσεις φορέων του χρηματοπιστωτικού τομέα (τραπεζών, εταιρειών παροχής επενδυτικών υπηρεσιών ΕΠΕΥ), χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, ασφαλιστικών εταιρειών και οργανισμών συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες (ΟΣΕΚΑ).
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :