Έλα να ετοιμάζεστε οι κάτοικοι και των άλλων πόλεων σιγά - σιγά για το δικό σας Hot Spot!


Μετά την Κω, λαθρομετανάστες θα δεχθούν και οι πόλεις: Ναύπλιο, Καβάλα, Βόλος, Καλαμάτα, Πρέβεζα και Πάτρα αλλά και τα νησιά Λέσβο, Σάμο, Χίο και Λέρο σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το pronews.gr.
Προσπαθούν έτσι, να καλυφθεί ο όγκος των επιπλέον χιλιάδων προσφύγων-λαθρομεταναστών που πρόκειται να "πλημμυρίσουν" την χώρα στο επόμενο χρονικό διάστημα - παρά την "φύλαξη" του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Την διάχυση σε όλη την ελληνική επικράτεια την παραδέχθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας που δήλωσε ότι: "Η κυβέρνηση, για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη υπάρξει, θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου η διαδικασία διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών να μην επιβαρύνει μονόπλευρα μία η δύο περιοχές, αλλά να διαχυθεί σε όλη την επικράτεια για να είναι διαχειρίσιμη με ανθρώπινους όρους."

«Θα δημιουργηθεί το κέντρο στο Σχιστό, ωστόσο ζητάμε από τους δημάρχους της Αττικής -γιατί η Αττική πιθανόν να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος λόγω του λιμανιού του Πειραιά- να μας υποδείξετε και άλλο χώρο», επισήμανε ο Βασίλης Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της περιφερειακής Ένωσης δήμων Αττικής για το προσφυγικό, όπου εκπροσώπησε τον Γιάννη Μουζάλα.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου έθεσε ως διορία για την υπόδειξη αυτή την επόμενη εβδομάδα «γιατί αν έχουμε στη Σύνοδο Κορυφής αποφάσεις για κλείσιμο των συνόρων ή σχετική διορία, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για επιπλέον χώρους». Ανάλογο αίτημα, είχε γίνει από την πλευρά του υπουργείου και τον περασμένο Οκτώβριο με κατεπείγοντα έγγραφα, ωστόσο δεν προτάθηκαν ρεαλιστικοί και επιτεύξιμοι χώροι.  Οι χώροι που επιλέγονται είναι γήπεδα για την ανάπτυξη κοντέινερ και σκηνών, εκτός και αν προσφερθούν κατάλληλες εγκαταστάσεις, όπως στρατόπεδα που έχουν στοιχειώδεις υποδομές.«Λύσεις τύπου αθλητικών και εκθεσιακών κέντρων είναι μάλλον προσωρινές αλλά στην ανάγκη θα πρέπει να υποδειχθούν», τόνισε.

Στο μεταξύ, προχωράει η κατασκευή των κέντρων μετεγκατάστασης στο Σχιστό και τη Σίνδο, καθώς και άλλων δυο μικρών χώρων", τους οποίους όμως ο γενικός γραμματέας δεν αποκάλυψε...

«Αν εγκλωβιστεί κόσμος, τότε δυστυχώς οι λύσεις θα επιβληθούν από τα πράγματα, όχι από την κυβέρνηση», πρόσθεσε. "Αν και η δέσμευση της Ελλάδας προς την Ευρώπη είναι η δημιουργία 50.000 θέσεων φιλοξενίας, έχουμε έλλειψη πάνω από 10.000 θέσεις". 

Η απόφαση των Συριζαίων να ανοίξουν και να ανακοινώσουν πως ανοίγουν τα σύνορα άνοιξε μια τεράστια πληγή στην πατρίδα μας. Οικονομική, πολιτιστική, κοινωνική. Μια πληγή που δεν υπήρχε λόγος να ανοιχθεί δεδομένου πως οι πρόσφυγες ήδη είχαν μετακινηθεί στην τουρκία, όπου υπάρχει ηρεμία, η τουρκία πήρε δισ. ευρώ από την Ε.Ε. επειδή τους φιλοξενούσε... Ενώ η χώρα μας κάηκε κυριολεκτικά με ευθύνη του Τσίπρα και της παρέας του, χωρίς κανένα κέρδος, ανοίγοντας τα σύνορα σε ανθρώπους που ΔΕΝ είναι πρόσφυγες από την Συρία - όλες οι έρευνες σε Ελλάδα και εξωτερικό το λένε αυτό, μάλιστα μιλάνε για ποσοστό άνω του 70% - φέρνοντας μέσα από τα σύνορα, τον τρόμο και τρομακτική αύξηση της εγκληματικότητας.

Σήμερα, απλά ζούμε και θα ζήσουμε και στο μέλλον τις συνέπειες! Και μην χαίρονται κάποιοι. 
Μην νομίζουν οι Έλληνες πολίτες ότι θα μείνει η πόλη τους στο "απυρόβλητο". Όπου και εάν βρίσκονται είναι υποψήφιοι για "κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας λαθρομεταναστών" ώστε να νοιώσουν το πρόβλημα στο πετσί τους...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :