Άλλοι χτίζουν φράχτες, άλλοι κατάσχουν αγαθά, εμείς φτιάχνουμε hot spot και δέρνουμε όποιον Έλληνα διαφωνεί! Που θα πάνε οι λαθρομετανάστες;


Ενώ στην Ελλάδα, ο Τσίπρας, φτιάχνει hot spots και δέρνει τους πολίτες που διαμαρτύρονται, σε όλη την Ευρώπη λαμβάνονται μέτρα αποτροπής ή μέτρα αποθάρρυνσης όπως λέγονται. Χτίζονται τείχη ή ότι άλλο φαντάζεται κάθε χώρα πως μπορεί να προστατέψει τους πολίτες της από τους λαθρομετανάστες.

Εδώ και μήνες η Δανία ακολουθεί πολιτική αποθάρρυνσης για τους πρόσφυγες. Αφού σκλήρυνε τους ελέγχους στα σύνορά της, το βασίλειο της Δανίας κατέληξε τώρα να παίρνει τα κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ώστε να χρηματοδοτήσει την φιλοξενία τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ψήφισε νόμο που επιτρέπει στην αστυνομία να κατάσχει αντικείμενα αξίας των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα. Ο νόμος, τέθηκε σήμερα σε ισχύ, και δεν κατάσχονται οι βέρες. Ο νόμος, προβλέπει και άλλα περιοριστικά μέτρα, όπως ένα περιθώριο αναμονής τριών ετών πριν από οποιοδήποτε αίτημα οικογενειακής επανένωσης και είχε υιοθετηθεί στις 26 Ιανουαρίου με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

"Οποιοδήποτε αντικείμενο έχει συναισθηματική αξία αποκλείεται από το πεδίο εφαρμογής αυτού του νόμου εφόσον συνδέεται με μια ιδιαίτερη προσωπική ιστορία που το καθιστά αναντικατάστατο" γράφει το υπουργείο Μετανάστευσης στις οδηγίες του προς τις δυνάμεις της τάξης.

Πριν από οποιαδήποτε έρευνα, οι αστυνομικοί οφείλουν να ζητούν από τους αφιχθέντες να επιδεικνύουν όλα τα χρήματα σε μετρητά και τα αντικείμενα αξίας που μεταφέρουν. Στη συνέχεια μπορούν εκείνοι να ψάχνουν τις τσάντες ή τις βαλίτσες.

"Η επιθεώρηση μπορεί να πραγματοποιηθεί με ψηλάφηση και άγγιγμα των ρούχων και με ψάξιμο των τσεπών", διευκρινίζει το υπουργείο. Η αστυνομία μπορεί να ζητήσει να ξεκουμπωθεί το πάνω μέρος του πουκάμισου ή να σηκωθούν τα μανίκια, αλλά δεν έχει δικαίωμα να διατάξει κάποιον να γδυθεί ή να προχωρήσει σε διείσδυση σε σωματική κοιλότητα.

«Οφείλουμε να ψηλαφούμε τους ανθρώπους όπως όταν προβαίνουμε σε μια σύλληψη» και «να βεβαιωνόμαστε ότι δεν φέρουν όπλο» λένε οι αστυνομικοί... 

Εμείς πάλι εδώ ρε Δανοί, παίζει να τους πληρώνουμε για να μας έρχονται και να μας προτιμούν σαν χώρα!... Τι να σας πω... 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :