Κλαίει ο Σόϊμπλε και η Μέρκελ για την ....Deutsche Bank!


H Deutsche Bank, η Volkswagen και η Siemens  είναι το τραπεζικό διαμάντι της Γερμανίας, το φωτεινό σύμβολο της αυτοκινητοβιομηχανίας του γερμανικού λαού και το λαμπρό σύμβολο στον χώρο της τεχνολογίας αντίστοιχα!

Στο προηγούμενο διάστημα είδαμε κατακόρυφη πτώση της αίγλης, τόσο της Volkswagen όσο και της Siemens εξαιτίας αθέμιτων πρακτικών και συστηματικής απάτης. Λέτε να γίνει το ίδιο και με την Deutsche Bank; Υπάρχει περίπτωση χρεοκοπίας της Deutsche Bank; Και τι μπορεί αυτό να σημαίνει για όλους μας;

Αν πράγματι υπήρχε περίπτωση μία εταιρεία να χρεοκοπήσει άμεσα, και βεβαίως μία τέτοιου μεγέθους τράπεζα, λένε οι ειδικοί, τότε θα βλέπαμε μία ραγδαία πτώση τιμής τουλάχιστον στην τιμή της μετοχής της.

Δυστυχώς, η τιμή της Deutsche Bank έχει καταρρεύσει από τις 29 Δεκεμβρίου 2015, κατά +40%.

Παρά το ότι η τράπεζα αυτή, είχε όντως τη χειρότερη εξέλιξη τιμής στην Ευρώπη μεταξύ μεγάλων τραπεζών, αξίζει να σημειώσουμε ότι πτώση 35% στην ίδια περίοδο είχε η Credit Suisse, ενώ πτώση 20% – 30% είχαν επίσης και οι τραπεζικοί κολοσσοί Commerzbank, BNP Paribas, UBS, Societe General και Barclays, ενώ συνολικά οι τραπεζικές μετοχές στην Ευρώπη έχουν χάσει το 27% της αξίας τους!

Εν ολίγοις, η εκτίμηση ότι το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης, ίσως βρίσκεται στο κατώφλι αρνητικών εξελίξεων, άρχισαν να φαίνονται στις χρηματιστηριακές τιμές με πλέον αδύναμο κρίκο να φαίνεται πως είναι η Deutsche Bank, όπου οι τιμές ασφαλίστρων της τράπεζας, τα CDS, μαρτυρούν υψηλή πιθανότητα χρεοκοπίας.

Θα την αφήσουν να καταρρακώσει το προφίλ της Μέρκελ και του Σόϊμπλε; Ή θα την πληρώσουμε εμείς πάλι την νύφη της σωτηρίας της; 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :