Στις πιο «μίζερες» οικονομίες παγκοσμίως η Ελλάδα λέει το Bloomberg. Κακώς! Έπρεπε να είμαστε πρώτοι και με διαφορά...


Mετά την Βενεζουέλα, την Αργεντινή και τη Νότια Αφρική η χώρα μας βρίσκεται 4η στη λίστα του Bloomberg με τις πιο «μίζερες» οικονομίες παγκοσμίως. Δυστυχία μας, που μας κατάντησαν!

Πρώτη στην κατάταξη του Bloomberg για το 2016 είναι η Βενεζουέλα με 159,7 βαθμούς, καθώς η οικονομία της δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την ραγδαία πτώση στις τιμές του πετρελαίου.

Ακολουθούν χώρες όπου καλπάζει η ανεργία, όπως η Αργεντινή με 39,9 βαθμούς και η Νότια Αφρική με 32 βαθμούς. Έπεται η Ελλάδα με 27 βαθμούς, σημειώνοντας υψηλότερο σκορ σε σχέση με το 2015, αλλά διατηρώντας την ίδια θέση (τέταρτη) στην κατάταξη.

Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται με την Ουκρανία (26,3 βαθμούς), την Ισπανία (21,2 βαθμούς), την Σερβία (20,9 βαθμούς) την Τουρκία (18,8 βαθμούς) την Βραζιλία (16,8 βαθμούς) και το Καζακστάν (16,7 βαθμούς).

Η κατάταξη του Bloomberg συγκροτήθηκε με την πρόσθεση του ποσοστού της ανεργίας και του πληθωρισμού, με βάση τις μέσες εκτιμήσεις στις οικονομικές έρευνες που διεξήγαγε το πρακτορείο, το περασμένο τρίμηνο.

Υ.Γ. Φανταζόμαστα με τα επίσημα στοιχεία, γιατί αν βάζαμε τα αληθινά στοιχεία, ίσως τινάζαμε την μπάνκα στον αέρα...!


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :