Φινλανδία: Καλώς ήρθες Μνημόνιο!


Ήταν θέμα χρόνου να χτυπήσει η φωτιά που τροφοδοτεί ο Βορράς καίγοντας τον Νότο, και τους ίδιους. Σύντομα, στην ίδια με εμάς θέση θα βρεθεί και η Γερμανία. Εν αναμονή, χωρίς ίχνος χαράς, αφού η Ευρωζώνη βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και μαζί και η χώρα μας! 
Ανησυχούμε όμως γιατί δεν βλέπουμε κανενός είδους προετοιμασία της χώρας μας ώστε να προστατευθούμε. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο...

Καθώς τα υπερχρεωμένα και προβληματικά κράτη στα νότια της ευρωζώνης προσπαθούν να βγουν από την εξαετή τους ύφεση –κάποια με μεγαλύτερη επιτυχία απ’ ό,τι άλλα– η Φινλανδία υποκύπτει στη δική της, λέει το Bloomberg.

Η οικονομία της, που συρρικνώνεται κάθε χρόνο από το 2012, κατέγραψε τις χειρότερες επιδόσεις στην ευρωζώνη τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Το έλλειμμά της είναι σχετικά υψηλότερο από της Ιταλίας, παρόλο που κατατάσσεται τέταρτη στην ΕΕ σε ό,τι αφορά τους φόρους και τις κοινωνικές εισφορές που απαιτεί από τους πολίτες, και το ποσοστό ανεργίας ξεπερνά αυτό των σκανδιναβών γειτόνων της. Μάλιστα, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Αλεξάντερ Στουμπ, έχει αρχίσει να αναφέρεται στη Φινλανδία ως «τον τελευταίο ασθενή στην Ευρώπη», επισημαίνει το πρακτορείο.

«Η Φινλανδία έχει γίνει μια οικονομία με έλλειμμα» και είναι «10-15% πίσω από τη Σουηδία ή τη Γερμανία» σε όρους ανταγωνιστικότητας, δήλωσε σε συνέντευξή του αυτό το μήνα ο υπουργός Οικονομίας Όλι Ρεν. «Για αυτό το λόγο πρέπει να κάνουμε προσαρμογές».

Όπου αναπροσαρμογές κ. Όλι μου, Μνημόνιο. Όπου Μνημόνιο, φτώχεια και των γονέων... 
Τώρα θα καταλάβουν οι Φινλανδοί γιατί πήγες εκεί και θα γίνουν κοψαχεράκηδες που σε ψήφισαν...!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :