Ήταν 07/02 του 1982 όταν πήγαμε στο σχολείο για πρώτη φορά χωρίς την μπλε ποδιά!


Γράφει ο Γεώργιος Θεοτόκης.

Σαν σήμερα, τριάντα τέσσερα χρόνια πριν, η σχολική ποδιά «πέρασε» στο παρελθόν. Το κυβερνητικό μέτρο χαιρετίστηκε από μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, ως ένδειξη εκδημοκρατισμού, πλουραλισμού, ελευθερίας στην ανάπτυξη της προσωπικότητας.

Η μπλε σχολική ποδιά, χρόνια ολόκληρα στο παρελθόν, μαρτυρούσε την ιδιότητα του μαθητή, υπηρετούσε την ομοιομορφία των μελών της μαθητικής κοινότητας, κατά ορισμένες απόψεις και την συνοχή της.

Πριν από 34 χρόνια, η συζήτηση για το ενδεχόμενο της κατάργησής της, «άναψε» για τα καλά προκαλώντας αντιθέσεις και διχασμούς σε αρκετά σημαντικά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας.

Τέρμα οι ποδιές κι όλα τα εφηβάκια έγιναν καταναλωτές! Βλέπετε, πάντα οι κλεφτοπασόκοι μαζί με την αριστερά φρόντιζαν για τα έσοδα των πολυεθνικών.

Αντίθετα, στο εξωτερικό η ομοιόμορφη παρουσία, ισχύει ακόμη, όπως ακριβώς και στα ακριβά κολέγια, όπου η ομοιομορφία, δείχνει ομαδική στόχευση και ισχύς, ομαδοποίηση. όπως ακριβώς και στις συντεταγμένες επαγγελματικές ομάδες: Σώματα Ασφαλείας, Στρατός, Νοσοκομεία.

SCOTLAND:


ENGLAND


Εξάλλου, θυμηθείτε την ίδια εικόνα των μαθητών μας όταν παρελαύνουν, πόσο σπουδαίες και επιβλητικές είναι οι παρουσίες λόγω την ιδιομορφίας. 

ΕΛΛΑΔΑ!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :