Ιστορίες από την Μητσοτακέϊκη κρύπτη


Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Θα θυμίσουμε μια μικρή ιστορία σε όσους ευελπιστούν πως το τέρας της διαπλοκής θα ξεχάσει να ταϊσει ή να ταϊστεί από τα παιδιά του. Όπου "παιδιά" βλ. την "αγία οικογένεια" του Μητσοτακέϊκου.

Ο Χριστοφοράκος, έδωσε τα απαιτούμενα μετρητά, τα οποία είχε λάβει προηγουμένως από τον κ. Μικέ, προϊστάμενο του λογιστηρίου της Siemens - Μίζενς, για να εξοφλήσει στον λογαριασμό της "BSH Οικιακές Συσκευές ΑΒΕ" οικοσκευή που είχε παραγγείλει η Μαρέβα Μητσοτάκη, τότε σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Η προμήθεια φορούσε ηλεκτρονικό εξοπλισμό γραφείου, τηλεφωνικά κέντρα, κλιματιστικά κ.λπ. αξίας περίπου 130.000 ευρώ που παρέλαβε παραμονές των εκλογών του 2007 (Ιούνιος - Σεπτέμβριος) ο Κυρ. Μητσοτάκης από τη Siemens και δύο θυγατρικές της. Τα τιμολόγια αναγράφουν ως χρόνο εξόφλησης το αργότερο 60 μέρες. Ενα μέρος όμως πληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2008, τότε ακριβώς που η Δικαιοσύνη ξανάνοιξε την υπόθεση Siemens, και ένα ποσό 43.850 ευρώ πληρώθηκε με τραπεζική επιταγή από τον Κ. Μητσοτάκη τη Δευτέρα 2 Ιουνίου. Είχαν προηγηθεί (στις 29 Μαϊου) οι αποκαλυπτικές καταθέσεις που έκαναν λόγο για «δωρεές και χορηγίες της Siemens σε πολιτικά πρόσωπα» και στις 30 Μαϊου η έρευνα του εισαγγελέα στα γραφεία της εταιρείας.

Καταλάβατε; Ή θέλετε να το κάνουμε πιο λιανά; Και πόσο; 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :