Η πραγματική εικόνα της πάμπλουτης «ανθρωπίστριας» Σούζαν Σάραντον


Επειδή πολύς λόγος έγινε το τελευταίο χρονικό διάστημα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ για την «φιλάνθρωπο και συμπαραστάτη των προσφύγων» ηθοποιό Σούζαν Σάραντον, μεταφέρουμε το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον κείμενο από το ιστολόγιο «Κόκκινος Ουρανός» (redskywarning).

«Η Σάραντον άφησε το αξίας 1.750.000 $ ρετιρέ της στο Μανχάταν και αποφάσισε να αγοράσει δώρα στους «πρόσφυγες». Όλως τυχαίως, μπροστά στα media. Είμαι συγκλονισμένος. Τρέμω στην ιδέα το πόσο μπορεί να μειώθηκε η συνολικής αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων περιουσία της Σάραντον. Δεν μπορώ να μην ανατριχιάσω στην γλαφυρή περιγραφή της είδησης: «Άφησε τις υπέρλαμπρες τουαλέτες της στη ντουλάπα, φύλαξε τα διαμάντια και τα ζαφείρια της στην μπιζουτιέρα, αποχαιρέτησε τις γόβες της… έβαλε γαλότσες και φόρμα και ταξίδεψε για τη Λέσβο».

Είχα την εντύπωση ότι τα διαμάντια της και τα ζαφείρια της δεν θα τα άφηνε στην μπιζουτιέρα της, αλλά θα τα έπαιρνε μαζί της…… Αδυνατώ να αφουγκραστώ τον πόνο της ψυχής της. Όμως, μπορεί να μην άνοιξε την μπιζουτιέρα της, αλλά κάτι άνοιξε. Και μάλιστα διάπλατα. «Εκεί άνοιξε διάπλατα την αγκαλιά της για να κρύψει μέσα της τα πονεμένα προσφυγόπουλα που έπαιξαν κορώνα γράμματα τη ζωή τους κατά τον διάπλου του Αιγαίου. Χάρισε απλόχερα την αγάπη της, γιατί αυτή η γυναίκα έχει περίσσευμα για να χαρίσει…»

Αυτή η «απλοχεριά» με συγκλονίζει συθέμελα. Τι είναι μια μπιζουτιέρα διαμάντια στα πονεμένα προσφυγόπουλα μπροστά σε μια διάπλατη αγκαλιά; Και μάλιστα μιας σταρ; Μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Μην είμαστε και πλεονέκτες. Για να σοβαρευτούμε. Η Σάραντον είναι αριστερή (λίμπεραλ). Τρανή απόδειξη το κόκκινο μπουφανάκι της. Η Σάραντον είναι αριστερή. Τρανή απόδειξη η τεράστια περιουσία της. Η Σάραντον θεωρείται μια από τις πλουσιότερες ηθοποιούς στο Χόλυγουντ.

Η Σάραντον ανήκει στους λεγόμενους “limousine liberals” (αριστερούς της λιμουζίνας), ένας όρος που επινοήθηκε στα τέλη του 1960 για να καταδείξει την υποκρισία των πλούσιων λίμπεραλς (αριστερών στις ΗΠΑ), οι οποίοι απαιτούν ο κοσμάκης να κάνει χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, γιατί έχουν, λέει, «περιβαλλοντική συνείδηση», ενώ οι ίδιοι συχνά χρησιμοποιούν λιμουζίνες και ιδιωτικά τζετ για τις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης στηρίζουν δήθεν την δημόσια εκπαίδευση, ενώ στην πραγματικότητα οι ίδιοι στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία. Κλασσική περίπτωση αριστερού».

Με απλά λόγια η Σάραντον αποτελεί μια ακόμη περίπτωση «φιλανθρώπου» που ασχολείται με το «χόμπι» της, μη προσφέροντας η ίδια τίποτα απολύτως από την τεράστια περιουσία της. Ήρθε στην Ελλάδα, έκανε «το κομμάτι της», πούλησε «ανθρωπισμό» εκ του ασφαλούς και μετά η γνήσια «αριστερή της λιμουζίνας» αναχώρησε πίσω στις ΗΠΑ όπου θα νιώσει όλη την άνεση και την θαλπωρή της πολυτελούς οικίας της, χωρίς φυσικά να φιλοξενήσει στην έπαυλή της κανέναν απ΄αυτούς που απαιτεί να φιλοξενήσουν με το ζόρι οι κάτοικοι στην Λέσβο και άλλα μέρη της Ελλάδος.

Οι κοσμοπολίτες, είτε είναι αριστεροί είτε φιλελεύθεροι, δεν είναι «κορόιδα» αλλά θεωρούν ως τέτοιους όλους τους άλλους.

Γ.Μ.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :