Η Ευρώπη αντιστέκεται! Νίκησε το "ΌΧΙ" στην ενοποίηση στο δημοψήφισμα της Δανίας - Λέτε να μετατραπεί σε ένα αυτοκρατορικό "ΝΑΙ";


Η Δανία απέρριψε μία επιπλέον ενοποίηση με την ΕΕ, καθώς το 53,1% των Δανών ψήφισαν, στις 3 Δεκεμβρίου 2015, την μη ένταξη των εσωτερικών υποθέσεων της χώρας στις πολιτικές δικαιοσύνης της ΕΕ. Η προσέλευση των πολιτών ήταν 72%, ποσοστό αρκετά υψηλό σε σχέση με τα προηγούμενα δημοψηφίσματα που είχαν λάβει χώρα στην Δανία.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους ευρωσκεπτικιστές σε όλη την γηραιά Ήπειρο, ως ένα μήνυμα μίας εν μέρει ανεξαρτησίας από την Δανία.
Η ψήφος του «Ναι» είχε προβληθεί έντονα πριν από το δημοψήφισμα (τι μας θυμίζει άραγε;;), ενώ η πληροφόρηση για τα θετικά του «Όχι» ήταν ελάχιστη..

Οι δημοκοπικές εταιρείες έδιναν επίσης περισσότερες πιθανότητες στο «Ναι», τα γεγονότα όμως τις διέψευσαν πανηγυρικά, όπως είχε γίνει αντίστοιχα με τις ελληνικές δημοκοπικές στο δημοψήφισμα της Ελλάδας τον Ιούλιο 2015.

Η προσέλευση των πολιτών ήταν 72%, ποσοστό αρκετά υψηλό σε σχέση με τα προηγούμενα δημοψηφίσματα που είχαν λάβει χώρα στην Δανία.

Η Δανία μαζί με την Μ. Βρετανία, είναι ίσως η πιο ανεξάρτητες χώρες εντός ΕΕ, καθώς έχουν καταφέρει να παραμείνουν εκτός Ευρωζώνης, διατηρώντας παράλληλα και την εθνική τους ανεξαρτησία σε πολλά θέματα (το αντίθετο από την Ελλάδα). 

Ο Nigel Farage, ηγέτης του βρετανικού κόμματος Ανεξαρτησίας, χαιρέτισε το αποτέλεσμα:
«Είναι υπέροχο να βλέπουμε την επεμβατική πολιτική να μην έχει αποτέλεσμα, και ελπίζουμε πως οι Βρετανοί μας θα πράξουν το ίδιο», δήλωσε σε δανικά μέσα ενημέρωσης, εννοώντας το ερχόμενο (μέχρι τα τέλη του 2017) δημοψήφισμα στην Μ. Βρετανία για το Brexit.

πηγή
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :