Γιατί επιστρέφουν οι λαθρομετανάστες στην Μυτιλήνη; Για... τουρισμό όπως επικαλούνται;


Μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών που απέτυχαν να περάσουν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και μετά επέστρεψαν στην Αθήνα εμφανίζονται στην Μυτιλήνη και μετά εξαφανίζονται... Τι συμβαίνει και γιατί συμβαίνει; Οι ίδιοι λένε για τουρισμό, αλλά τι τουρισμό... Νέο ανέκδοτο που πολύ φοβόμαστε δεν θα γελάσουμε στο τέλος, πολύ απλά γιατί ο καιρός δεν είναι για ανέκδοτα.

Το φαινόμενο παρατηρείται στο σύνολο όσων είναι Πακιστανοί και προερχόμενοι από χώρες της βόρειας Αφρικής δηλαδή λαθρομετανάστες που δεν δικαιούνται πολιτικού ασύλου.

Αρχικά πιστεύονταν ότι στη Μυτιλήνη οι λαθρομετανάστες επέστρεφαν προκειμένου να επανακαταγραφούν ως πολίτες προερχόμενοι από χώρες που δικαιούνται πολιτικό άσυλο. Τις τελευταίες, όμως, μέρες στη Μυτιλήνη φτάνουν και λαθρομετανάστες που έχουν καταγραφεί σε άλλα νησιά εισόδους στην Ελλάδα όπως στη Χίο, στη Σάμο και στην Κω. 

Μάλιστα σήμερα Δευτέρα το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης αποβιβάσθηκαν και συνελήφθησαν λαθρομετανάστες που είχαν καταγραφεί στη Χίο μόλις χθες, δηλαδή αμέσως μετά την καταγραφή τους αντί να αναχωρήσουν για Πειραιά επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη...

Σήμερα το πρωί με το πλοίο της γραμμής Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη έφθασαν στη Μυτιλήνη περί τους 70 λαθρομετανάστες, στο σύνολο τους καταγεγραμμένοι πριν μέρες στη Μυτιλήνη ή σε άλλα νησιά. Κι ενώ ανάλογο φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί σε άλλα νησιά-εισόδους, οι διωκτικές αστυνομικές και λιμενικές αρχές της Λέσβου προσπαθούν να καταλάβουν τους λόγους της επιστροφής. 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όπως δηλώνουν όλοι «στη Μυτιλήνη έρχονται για τουρισμό», αλλά και το ότι αφού αφεθούν ελεύθεροι κυριολεκτικά «εξαφανίζονται». Ας σημειωθεί ότι από την περασμένη Τετάρτη ως σήμερα συνολικά στη Μυτιλήνη επέστρεψαν περί τους 500 μετανάστες....
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :