Οι Τούρκοι κατέρριψαν ρωσικό μαχητικό Su-24Μ στα σύνορα με τη Συρία - Τη συνδρομή του ΝΑΤΟ ζήτησε η Τουρκία (vid) - (συνεχής ροή)Ενα ρωσικό μαχητικό μαχητικό αεροσκάφος κρούσης εδάφους Su-24Μ καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-επιφανείας (η αρχική εκδοχή ότι το κατέρριψαν τουρκικά μαχητικά F-16 δεν ευσταθεί λένε οι Ρώσοι) ή από δύο μαχητικά F-16 κατά την Αγκυρα, το οποίο οι Τούρκοι λένε ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας στα σύνορα με Συρία, βομβαρδίζοντας τρομοκρατες του ISIS και της αλ Νούσρα στα σύνορα των δύο χωρών.

Το ρωσικό υπουργείο το αρνείται και ο τόπος που συνετρίβη, ένα χωριό Τουρκμένων στα τουρκοσυριακά σύνορα, επιβεβαιώνουν τον ρωσικό ισχυρισμό και πλέον η Τουρκία θα πρέπει να λάβει τα μέτρα της: Τα ρωσικά αντιποινα είναι κάτι παραπάνω από βέβαια...

Οι δύο πιλότοι φέρεται να έχουν συλληφθεί από ισλαμιστές Τουρκομάνους αντάρτες.

Ως αποτέλεσμα της εξέλιξης και αναμένοντας ρωσικά αντίποινα, ο Τουρκος πρωθυπουργός τον Αχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε ενεργοποίηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ περί συνδρομής από εχθρική επίθεση, ενώ ενημερώθηκε και ο ΟΗΕ.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έστειλε αντιπροσώπους για να συζητήσει άμεσα με το ΝΑΤΟ και ΟΗΕ τις καταιγιστικές εξελίξεις.

Πληροφορίες του CNN Turk αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο πιλότους έχει συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές, ενώ αγνοείται η τύχη του δεύτερου.

Το μαχητικό βομβάρδιζε θέσεις των ισλαμιστών στα βουνά των Τουρκμένων αλλά όχι στον τουρκικό εναέριο χώρο. Αυτό τόνισε με έμφαση το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Και όταν καταρρίπτεται ρωσικό μαχητικό (είχε να συμβεί από τον πόλεμο στην Γεωργία το 2008) λογικό είναι να αναμένεται η ρωσική αντίδραση.

Το pronews.gr ήτνα το μοναδικό ελληνικό μέσο το οποίο είχε σημειώσει από την περασμένη Παρασκευή με διαδοχικά άρθρα ΄ότι οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας είχαν φτάσει στα άκρα καθώς οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδιζαν χωριά Τουρκμένων τρομοκρατων του ISIS και της αλ Νούσρα.

Την πληροφορία μερί κατάρριψης μαχητικού, εκτός από τις πληφοφορίες που έχει το pronews.gr από την Μόσχα της μεταδίδει και το Reuters, όπως και το CCC που ακολούθησαν την είδηση που πρώτο δημοσίευσε το pronews.gr

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο χειριστές χρησιμοποίησαν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης και εγκατέλειψαν επιτυχώς.

Επίσης στο σημείο επιχειρούν ρωσικές δυνάμεις με δεκάδες άρματα μάχης Τ-90.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :