Οι μπαταχτσήδες της ΝΔ λένε τους Έλληνες «Mπαταχτσήδες που δεν θέλουν να πληρώσουν τα δάνειά τους»! Κουβέντα για τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ που φόρτωσαν στον λαόΈνα βουνό από χρέη, τραπεζικά δάνεια, δεδουλευμένα προηγούμενων ετών, ενοίκια και λογαριασμούς, τα οποία πολύ πιθανόν να υπερβαίνουν τα 170 εκατ. ευρώ, έχοντας διογκωθεί κυρίως τις περιόδους που στην ηγεσία του κόμματος ήταν ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, θα… κληρονομήσει ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Από μία απλή παράθεση στοιχείων των ισολογισμών της Ν.Δ προκύπτει ότι το 2002 η Ν.Δ έλαβε δάνεια 31 εκατ. ευρώ, για να πληρώσει χρέη 26,5 εκατ. ευρώ παρελθόντων ετών.

Το 2004, 57 εκατ. ευρώ για να αποπληρώσει οφειλές 30 εκατ. ευρώ, ενώ το 2007 τα χρέη της εμφανίζονται αυξημένα κατά 50% , στα 70 εκατ. ευρώ. Στις 30/12/2012, τα υπόλοιπα δανείων διαμορφώνονταν στα 146,3 εκατ. ευρώ, παρά ταύτα στον επόμενο ισολογισμό φαίνονται αυξημένα κατά 14,6 εκατ. ευρώ, όπερ σημαίνει ότι οι επιτελείς της Συγγρού συνήψαν νέο δάνειο ή δεν κατάφεραν να αποπληρώσουν τα χρεολύσια όσων ήδη υφίσταντο.

Και μέσα σε όλον αυτόν τον κυκεώνα των χρεών υπάρχει το ενοίκιο του κεντρικού κτιρίου της Ν.Δ. Η διαχειρίστρια εταιρεία επιμένει ότι το σύνολο των οφειλών σε ενοίκια υπερβαίνει το 1,4 εκατ. ευρώ.

Αντί να κοιτάζουν την καμπούρα τους λοιπόν, βγαίνουν σαν τις χορτάτες ψείρες στο γιακά και σκορπάνε τον βόθρο που κρύβουν στην πολιτική τους ψυχή.

Σάλος αντιδράσεων έχει ξεσπάσει από τις προκλητικές δηλώσεις του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, κ. Παύλου Παπαδάτου, στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου «Kontra 24» σχετικά με τους «μπαταχτσήδες Έλληνες που δεν θέλουν να πληρώσουν τα δάνειά τους» και τους «δήθεν νεφροπαθείς που προσποιούνται για να μην πληρώνουν τη ΔΕΗ»!

Ο γνωστός επικοινωνιολόγος (!!!) εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον εαυτό του αλλά και το κόμμα που εκπροσωπεί όταν δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον περίφημο νόμο Κατσέλη για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ως τον «χειρότερο νόμο που υπήρξε ποτέ στην χώρα».

Όπως είπε, «στη χώρα μας έχει δημιουργηθεί μια κουλτούρα εθνικών μπαταχτσήδων» και πως είναι πολλοί λίγοι εκείνοι που αδυνατούν πραγματικά να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες, τη ΔΕΗ, την εφορία κ.λπ.

Ειδικά για το θέμα των «κόκκινων δανείων» υποστήριξε πως είναι προτιμότερο για τους καταχρεωμένους δανειολήπτες να τους πάρει τα σπίτια η τράπεζα γιατί έτσι θα έχουν την ευκαιρία να τα νοικιάσουν στην μισή τιμή της δόσης του δανείου!

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως οι πλειστηριασμοί αποτελούν την καλύτερη λύση, λέγοντας ότι «δίκαιο και ανθρώπινο είναι να πληρώσουν τα δάνεια οι καταναλωτές»…

Ακόμη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι όσοι χάνουν τα σπίτια τους «δεν κοιμούνται στο παγκάκι», αρνούμενος ουσιαστικά να παραδεχθεί ότι υπάρχουν χιλιάδες άστεγοι και ξεσπιτωμένοι Έλληνες.

Το αποκορύφωμα, όμως, ήρθε όταν κληθείς να σχολιάσει μήνυμα τηλεθεάτριας, μέλος 6μελους οικογένειας με μόλις ένα εργαζόμενο, ο κ. Παπαδάτος ξεσπάθωσε λέγοντας πως «στην Ελλάδα οι μισοί είναι νεφροπαθείς και οι άλλοι μισοί στραβοί για να μην πληρώνουν ρεύμα», ενώ αναφερόμενος στους δανειολήπτες με πετσοκομμένα εισοδήματα απάντησε «να μην έπαιρναν δάνεια»!

Τέλος, τα έβαλε και με τους οικονομικά εξαθλιωμένους επιχειρηματίες επειδή σταμάτησαν να πληρώνουν φόρους αναπολώντας, μάλιστα, τον Γιάννη Στουρνάρα χαρακτηρίζοντας τον πολύ καλύτερο από τους πολιτικούς που συμμετέχουν στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα.


Το ερώτημα, λοιπόν, το οποίο παραμένει πάντοτε επίκαιρο, είναι πώς μπορεί ένα κόμμα με τεράστια χρέη, που δεν μπορούν να πληρωθούν, όχι μόνο να επιθυμεί να στήσει εσωκομματικές κάλπες με νέα δυσβάσταχτα έξοδα, αλλά να επιζητεί και να κυβερνήσει τη Χώρα; Γιατί; Για να κινηθεί σε οικονομικά πλαίσια διακυβέρνησης του τύπου ανάλογα με αυτά τα οποία «φαλίρισαν» το κόμμα; Εξάλλου, τα 2,5 περίπου χρόνια της μνημονιακής διακυβέρνησης της Χώρας από τη Ν.Δ (και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ΔΗΜΑΡ) έδειξαν ότι το κόμμα αυτό είναι ικανό μόνο στο να καταστρέφει τα πάντα.

Ας το έχουν αυτό υπ’ όψιν όλοι και ας μην ξεγελαστούν ότι η ΝΔ, με το σπέρμα της καταστροφής συνδεδεμένο με το DNA της, είναι δυνατόν να ορθοποδήσει, έστω και ελάχιστα, την Πατρίδα και τον Λαό.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :