Επικίνδυνος για την διεθνή ασφάλεια...Την Ιερουσαλήμ χαιρέτησε ως πρωτεύουσα και για Ισραήλ και για Παλαιστίνη ο Τσίπρας!


Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και επικίνδυνος ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που κατά την πρόσφατη επίσκεψη του, σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ αλλά και ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.

Στην αρχή σκέφτηκαν να τον μαντρώσουν! Ποιος θα τον αναζητούσε; Κανείς ίσως, εκτός από τους συγγενείς του! Μετά όμως, κατάλαβαν, πως έχουν να κάνουν με κάποιον ακίνδυνο γι' αυτούς, που κάνει πρωτοφανής γκάφες, διεθνών διαστάσεων και επιπτώσεων, όπου εμφανίζεται.

Όπως προκύπτει και από το αποκλειστικό φωτογραφικό ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε και πρωτοφιλοξενήθηκε, σήμερα, στο ισραηλινό ειδησεογραφικό σάϊτ www.i24news.tv, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Reuven Rivlin, ως εξής: "With great honor to be in your historic capital and to meet your excellencies." Δηλαδή: "Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην ιστορική σας πρωτεύουσα και να συναντάω τις εξοχότητές σας" (sic).Αναγνώρισε, δηλαδή, την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα και μάλιστα ιστορική του Ισραήλ, την στιγμή που μέχρι σήμερα, καμία ευρωπαϊκή χώρα αλλά ούτε και οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και γι’ αυτό όλες οι ξένες πρεσβείες βρίσκονται στο Τελ Αβίβ!

Την Ιερουσαλήμ, όμως, αναγνώρισε και ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης όταν, μετά την συνάντηση του με την Παλαιστινιακή ηγεσία δήλωσε ότι « η Ελλάδα τίθεται υπέρ της αναγνώρισης ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, στα όρια του 1967 και με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του», την ώρα που καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν έχει λαβει τέτοια ξεκάθαρη θέση υπέρ της πάγιας αυτής θέσης των Παλαιστινίων για την Ιερουσαλήμ.

Η πρωτοφανούς εκτάσεως αυτή γκάφα του πρωθυπουργού, με επιπτώσεις και αντιδράσεις που δεν έχουν ακόμη εκδηλωθεί, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, τόσον για την διπλωματική επάρκεια του Αλέξη Τσίπρα, στο να τοποθετείται έτσι αφελώς σε θέματα, διεθνώς ευαίσθητα, όπως είναι η περίπτωση της Ιερουσαλήμ αλλά και για τον «ρόλο» του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και των υπηρεσιών του που, απ’ ότι φαίνεται, δεν φρόντισαν τουλάχιστον να τον «συμβουλεύσουν» εγκαίρως.

Με την πολυδιαφημισμένη του, λοιπόν, επίσκεψη σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να στρέψει και τους δύο ηγέτες αυτών των χωρών εναντίον του και να γίνει διεθνώς περίγελος, πρωτοτυπώντας έναντι σύσσωμης της ευρωπαϊκής διπλωματίας, που είναι προσεκτική σε τέτοιου είδους αναγνωρίσεις.

Υ.Γ. Πάρτονα στον γάμο σου να σου πει και του χρόνου...


Πηγή
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :