Επειδή ξεχνάμε, Συριζομούρης αριστερός Νάσος Θεοδωρίδης: "Οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες"Επειδή κάποιοι νομίζουν πως ο Φίλης είναι ο μόνος που αμφισβητεί την ιστορία.
Ιδού: «Ο μύθος της "γνήσιας ελληνικότητας" των Ποντίων». Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου του Νάσου Θεοδωρίδη το οποίο δημοσιεύτηκε στην Trakya nin Sesi στις 3/3/2011. Το άρθρο ξεκινάει ως εξής:

"Οι αυτοαποκαλούμενοι Πόντιοι είναι το εκχριστιανισμένο σκέλος της παρακαυκάσιας ιθαγενούς φυλής των Μουσουλμάνων Λαζών που αποπέμφθηκε στην Ελλάδα το 1923 βάσει της συνθήκης της Λωζάνης. Το δεύτερο και πλειοψηφόν σκέλος των Λαζών παρέμεινε στο Λαζιστάν (Πόντος) επειδή ασπάζεται το μουσουλμανικό θρήσκευμα.

Ταυτιζόμενοι φυλετικά με τους Πόντιους, οι Λαζοί αποτελούνε γηγενή λαό της ΒΑ Τουρκίας με καυκάσια καταγωγή και ιδιάζουσα γλώσσα που μοιάζει με τη γεωργιανή. Η ιστορία ουδέποτε ανέδειξε ελληνοποντιακή εθνότητα.

Πόντιοι (Λαζοί) κατέφθασαν στην Ιστανμπούλ τον Σεπτέμβριο του 1955 και έκαναν τις γνωστές καταστροφές, αγανακτισμένοι από την επίθεση στην οικία του Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάληψη της Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε από Περσοπόντιους. Οι επιμιξίες Ποντίων με τουρκικά φύλα ήταν αναρίθμητες. (
Πηγή: taxalia.blogspot.com.)

Αυτά υποστηρίζει άνθρωπος ο οποίος βρισκόταν στις τάξεις του Σύριζα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Προτείνουμε στον εν λόγω κύριο να ξεκινήσει την ανάγνωση της ελληνικής ιστορίας, όχι από τουρκικά βιβλία.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :