Ιδού το τίμημα της πολυπολιτισμικότητας! Εκατοντάδες Βρετανοί που προσπάθησαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό κράτος κυκλοφορούν ελεύθεροιΣύμφωνα με τη βρετανική Express, συνολικά 700 άνδρες και γυναίκες, Βρετανοί υπήκοοι, προσπάθησαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι μισοί από αυτούς δεν τα κατάφεραν, είτε γιατί πιάστηκαν στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, είτε γιατί από μόνοι τους (για ποιον λόγο άραγε;) αποφάσισαν να επιστρέψουν στη χώρα.

Ενώ η Αστυνομία έχει αποφανθεί ότι όσοι υποψήφιοι τζιχαντιστές επιστρέφουν στη Βρετανία αποτελούν έναν σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου, αντί να διώκονται όπως θα περίμενε κανείς ως άνθρωποι που θέλησαν να γίνουν τρομοκράτες, εντάσσονται σε προγράμματα «ιδεολογικής αναμόρφωσης».

Η Express αναφέρει ορισμένα παραδείγματα. Ένας από τους μουσουλμάνους που θέλησαν να ενταχθούν στους τζιχαντιστές είναι ο 21χρονος Γουαχίντ Αχμέντ (Waheed Ahmed), του οποίου ο πατέρας είναι ο Σακίλ Αχμέντ (Shakil Ahmed), δημοτικός σύμβουλος των Εργατικών στο Ρότσντεϊλ, στο Μάντσεστερ.

Ο Γουαχίντ Αχμέντ συνελήφθη στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας από την τουρκική Αστυνομία ενώ προσπαθούσε να εισέλθει στη Συρία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος. Συνελήφθη και απελάθηκε πίσω στη χώρα του και τώρα κυκλοφορεί ελεύθερος σαν να μην προσπάθησε ποτέ να γίνει τζιχαντιστής.

Επίσης, στο Ισλαμικό Κράτος προσπάθησαν να ενταχθούν οι 24χρονοι Αχμάντ Μοχαμαντί (Ahmad Mohammadi) και Σαχίντ Μιάχ (Shahid Miah).

Οι δύο τους προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους Ρεϊάντ Καν (Reyaad Khan) και Νάσερ Μουθάνα (Nasser Muthana) που είχαν εμφανιστεί σε ένα βίντεο της οργάνωσης που καλούσε εθελοντές να γίνουν τζιχαντιστές.

Αμφότεροι δεν τα κατάφεραν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος και αφού επέστρεψαν στη Βρετανία συνεχίζουν τις σπουδές τους κανονικά.

Ο Ρεϊάντ Καν σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή από μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Συρία τον Αύγουστο.

Θυμίζουμε απλά, πως και ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, ο ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος έξω από ένα μπαρ στο ανατολικό Παρίσι, είχε προσπαθήσει να πάει στη Συρία, όμως κατάφερε να φτάσει μόνο μέχρι την Τουρκία.

«Ανακρίθηκε μετά την επιστροφή του (σ.σ. από την Τουρκία), όπως και ο αδελφός του», πρόσθεσε ο Βαν Ντερ Σιπτ αναφερόμενος στον Σαλά Αμπντεσλάμ, 26 ετών, που καταζητείται από τις αρχές καθώς πιστεύεται ότι συμμετείχε στις επιθέσεις του Παρισιού. 

Ο Μπραχίμ δεν διώχθηκε ποινικά όταν επέστρεψε από την Τουρκία επειδή «δεν είχαμε αποδείξεις ότι συμμετείχε στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης», εξήγησε επίσης ο εκπρόσωπος.

Τα αποτελέσματα τα ζήσαμε την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι... 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :