Οι λαοί της Ευρώπης ξυπνούν από τον λήθαργο και ξεσηκώνονται εναντίον των λαθρομεταναστών


Πριν μερικούς μήνες, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θέλοντας να επαινέσει τους κοιμισμένους που υποδέχονται με χαρά τα προβλήματα στην χώρα τους, είχε πει ότι «Ευρωπαίος είναι ο φούρναρης στη Μυτιλήνη που μοιράζει ψωμί στους πρόσφυγες». Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο παντού.

Αλλες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους, άλλες υψώνουν φράχτες και κάποιες κοινωνίες συμπεριφέρονται με βία στους νεοαφιχθέντες «συγκατοίκους τους». Κάτι τέτοιο συμβαίνει πλέον και στη Σουηδία.

Το Tärnsjö ήταν μέχρι πριν από λίγο καιρό ένα απλό ήρεμο χωριό βόρεια της Στοκχόλμης. Μετά την άφιξη 20 οικογενειών προσφύγων, όμως, η ηρεμία αυτή διαταράχτηκε.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο, όταν, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι του χωριού μιλώντας στη Daily Mail, μετανάστες άρχισαν να πετούν πέτρες σε αυτοκίνητα ντόπιων και οι τελευταίοι ανταπάντησαν κάνοντας ακριβώς το ίδιο.

Ο «πόλεμος» μεταξύ των δύο πλευρών επεκτάθηκε και στα social media, με νέους του χωριού να διοργανώνουν «events» για να πετάξουν πέτρες στους πρόσφυγες! «Αυτό συνέβαινε επί δυο εβδομάδες, ώσπου κάποια μέρα έσπασε ένα παράθυρο, οι πρόσφυγες φοβήθηκαν (έχουν έρθει από εμπόλεμη ζώνη)», δήλωσε ένας κάτοικος του χωριού, ενώ την ίδια ώρα κάποιος άλλος δήλωνε: «Οι πρόσφυγες μας προκαλούν διαφόρων ειδών προβλήματα. Υπάρχει μια ένταση στο χωριό».

«Η ένταση προκλήθηκε γιατί η ενσωμάτωση των προσφύγων δεν λειτούργησε. Δεν είμαστε πλέον μια ευτυχισμένη κοινότητα, είμαστε διχασμένοι και το χωριό μας δεν είναι πλέον ένα χαρούμενο μέρος για να ζει κανείς. Επιπλέον η δική μας κοινότητα πληρώνει τους περισσότερους φόρους ακριβώς εξαιτίας των μεταναστών», είπε μιλώντας στη Daily Mail η ακροδεξιά δημοτική σύμβουλος Μισέλ Ομάν.

Οποιος μετανάστης πηγαίνει στη Σουηδία παίρνει ένα επίδομα 20 λιρών την εβδομάδα, ενώ τους παρέχονται δωρεάν σίτιση και στέγη. «Εμείς τα πληρώνουμε αυτά, οι φορολογούμενοι», λέει ο Αντερς Πίτερσον, υπάλληλος του γραφείου μετανάστευσης ο οποίος δηλώνει ακόμη...

Στη Σουηδία μέχρι το Σεπτέμβριο είχαν φθάσει 80.000 μετανάστες, ενώ ακόμη 80.000 είχαν βρει καταφύγιο εκεί το 2014. Στα τέλη Ιουλίου ο συνολικός αριθμό των αιτούντων άσυλο έφθανε τους 74.000, ενώ τώρα υπολογίζεται ότι έχει φθάσει τις 190.000. Για τη Σουηδία των 9,8 εκατ. κατοίκων ισοδυναμεί με αύξηση του πληθυσμού κατά 2%.

Το ανησυχητικό για τη Σουηδία είναι ότι όσα συμβαίνουν στο Tärnsjö δεν αποτελούν εξαίρεση....

Μόνο τους τελευταίους μήνες, που 10.000 αιτούντες άσυλο φθάνουν στη Σουηδία κάθε εβδομάδα, η χώρα επανέφερε τους συνοριακούς ελέγχους και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το αντιμεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών είναι το δεύτερο στη χώρα.

Οι πυρπολήσεις καταυλισμών μεταναστών:Η περίπτωση του Tärnsjö είναι χαρακτηριστική της μεταστροφής της σουηδικής κοινωνίας που μέχρι πρότινος υπερηφανευόταν ότι υποδέχεται τους ξένους με ανοιχτές αγκάλες. Εδώ η μεταστροφή αυτή εκδηλώθηκε με διοχέτευση του θυμού σε βία και εμπρησμούς. Και δεν είναι το μόνο μέρος στη Σουηδία όπου έγιναν τέτοια περιστατικά. Τους τελευταίους δύο μήνες διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε 17 κέντρα μεταναστών και οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι είναι μόνο θέμα χρόνου να υπάρχουν και νεκροί από το φυλετικό μίσος που έχει καταλάβει αυτό το κάποτε ειρηνικό έθνος.Οι 17 πόλεις στις οποίες οι κάτοικοι έβαλαν φωτιά στους καταυλισμούς μεταναστών

Το Tärnsjö:Γνήσιος Σουηδός... Ε; 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :