Βίκτορ Ομπάν, Πρωθυπουργός Ουγγαρίας: «Ολοι οι τρομοκράτες είναι κατά βάση μετανάστες»,


Μια εβδομάδα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους 130 άτομα, o Βίκτορ Ορμπάν, o ούγγρος πρωθυπουργός ο οποίος έχει ήδη αναγείρει φράχτη στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία και την Κροατία, σε μια προσπάθεια να ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη, υποστήριξε ότι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση στην Ευρώπη είναι απειλή για την ασφάλεια «επειδή δεν ξέρουμε ποιοι είναι». 

«Ολοι οι τρομοκράτες είναι κατά βάση μετανάστες», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ομπάν καλώντας για μια ακόμη φορά για αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα.

Μιλώντας στο Politico, ο Ορμπάν είπε: «Φυσικά και δεν είναι αποδεκτό, αλλά το σημείο κλειδί είναι το ότι όλοι οι τρομοκράτες είναι βασικά μετανάστες. Το θέμα είναι πότε μετανάστευσαν στην Ευρώπη. Αν επιτρέψεις σε χιλιάδες ή εκατομμύρια άτομα να έρθουν σπίτι σου, τότε ο κίνδυνος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος θα αυξηθεί σημαντικά».

Τόνισε ακόμη ότι αυτό που θα έπρεπε να γίνει μετά τη θηριωδία στο Παρίσι ήταν να υπερασπιστούν τα σύνορά τους και να ελέγχουν το ποιος θα περνάει. Κάλεσε για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ, έτσι ώστε η ισορροπία των εξουσιών να κλίνει προς τα εθνικά κράτη. 

Τα σχόλιά του έρχονται λίγες ημέρες αφότου είπε ότι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση δημιουργεί έναν άμεσο κίνδυνο για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και υποστήριξε ότι αυτό έχει ήδη κοστίσει ζωές στην ΕΕ.

Ο Ορμπάν μίλησε μετά από μια συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νικολά Γκρουέφσκι στον οποίο είπε ότι θα ήταν «πολιτικά ανεύθυνο να συνεχίσουν να επιτρέπουν στους μετανάστες να εισέρχονται ανεξλεγκτα στην ΕΕ δεδομένου ότι προκαλούν ή ενδέχεται να διαπράξουν τρομοκρατικές πράξεις.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :