Ιδού γιατί το ΝΑΤΟ ζήτησε από την τουρκία να ρίξει τους τόνους!


Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν πως το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από την Τουρκία χθες χτυπήθηκε στον εναέριο χώρο της Συρίας μετά από μια πρόσκαιρη εισβολή του τουρκικού εναέριου χώρου, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος στο Ρόιτερς, σε συνθήκες ανωνυμίας.

Ο αξιωματούχος είπε ότι η εκτίμηση αυτή βασίζεται σε ανίχνευση της θερμικής υπογραφής του μαχητικού.

Το συμβάν έχει δημιουργήσει μεγάλη ένταση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, ενώ ηγέτες χωρών και το ΝΑΤΟ έχουν κάνει έκκληση για ψυχραιμία και αποκλιμάκωση.Ένα ρωσικό μαχητικό μπορεί πράγματι να περάσει για λίγο τα σύνορα, ενώ πραγματοποιούσε ελιγμούς. Αλλά ο πραγματικός λόγος για τον οποίο το ΝΑΤΟ και η Τουρκία υποστηρίζουν τις υποτιθέμενες "παραβιάσεις" οφείλεται στο γεγονός ότι η Τουρκία μονομερώς "μετακίνησε" τα τουρκο-συριακά σύνορα πέντε μίλια νότια:

Η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει μονομερώς μια ουδέτερη ζώνη πέντε μιλίων στο εσωτερικό της Συρίας από τον Ιούνιο του 2012, όταν η Συρίας κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που είχε εισέλθει στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Έπειτα, σύμφωνα με τους αναθεωρημένους κανόνες εμπλοκής που τέθηκαν σε ισχύ, η τουρκική Αεροπορία θα αξιολογούσε κάθε στόχο που εισέρχεται στα πέντε μίλια από τα τουρκικά σύνορα ως εχθρό και θα ενεργούσε αναλόγως.

Δηλαδή η Τουρκία θεωρεί μέρος του συριακού εναέριου χώρου ως δικό της! Ο επιζών Ρώσος πιλότος αρνείται ότι το μαχητικό του είχε περάσει στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Η Τουρκία, με την χθεσινή της πράξη επιδιώκει την νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας της, της μονομερούς αλλαγής συνόρων με την προοπτική ιδρύσεως ενός τουρκμενικού κράτους!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :