Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στα “Παραπολιτικά”: Στρατιώτες στις πόλεις!


Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" ζήτησε κυρώσεις προς την Τουρκία για να αναχαιτιστεί η μεταναστευτική ροή.

Πρόταση συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων στη φύλαξη των συνοριακών σταθμών διέλευσης των μεταναστών από την χώρα, καθώς και συνδρομής τους στο έργο της Αστυνομίας για την καλύτερη ασφάλεια των αστικών κέντρων καταθέτει ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος στο πλαίσιο ανάλογης πολιτικής του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ μετά τα τυφλά χτυπήματα στο Παρίσι.

"Οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Έχει κηρυχθεί πόλεμος κατά της Ευρώπης και η Ελλάδα βρίσκεται ανοχύρωτη στο πιο κομβικό γεωστρατηγικό σημείο", επισημαίνει, εισηγούμενος να ληφθούν μέτρα προστασίας των πολιτών από τις ορδές των μεταναστών οι οποίοι καταφθάνουν στη χώρα και απ' ό,τι φαίνεται θα παραμείνουν επί μακρόν λόγω α) της απόφασης των ευρωπαϊκών κρατών να κλείσουν τα σύνορά τούς και β) των επιδεινούμενων καιρικών συνθηκών.

«Κινδυνεύουμε να μετατραπούμε σε κοινωνική ζούγκλα. Είναι ανθρώπινο να λυπάσαι για τα παιδιά που πνίγονται στο Αιγαίο, αλλά δεν μπορείς να έχεις ενοχές όταν αποκλειστικώς υπαίτιοι είναι οι Τούρκοι και οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις πολιτικές που εφαρμόζουν», υποστηρίζει.

Κατά τον κ. Μιχαλολιάκο, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, ώστε να αναχαιτιστεί σε πρώτη φάση το μεταναστευτικό κύμα, αφού «αποδεδειγμένα οι γείτονες χρηματοδοτούν το ISIS έχοντας ενθαρρύνει και τις πρωτοβουλίες της συριακής αντιπολίτευσης κατά του Άσαντ»

Εκφράζει δε την απορία γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία με αφορμή τα δραματικά γεγονότα στην Κριμαία, ενώ δεν συνέβη κάτι αντίστοιχο με την Τουρκία. «Μόνο σε διάστημα Ι 0 μηνών πέρασαν στην Ευρώπη 700.000 μετανάστες. Ελάχιστοι είναι οι πρόσφυγες. Κατά το Διεθνές Δίκαιο, πολιτικός πρόσφυγας είναι εκείνος που διαφεύγει από την εμπόλεμη χώρα του σε μια άλλη. Η πρώτη χώρα υποδοχής λοιπόν, είναι η Τουρκία και όχι εμείς", λέει σημαίνοντας καμπανάκι κινδύνου και για επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας: «Γιατί οι Σύριοι δεν πάνε στο Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία ή τα αραβικά εμιράτα και επιλέγουν την Ευρώπη; Πρόκειται για πλούσιες χώρες, με συγγενείς πολιτισμικές αναφορές, οι οποίες φυσικά δεν τους δέχονται -κι έχουν πολλές ευθύνες για τα τεκταινόμενα στη Συρία-, αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Ας προσέξουν οι... εταίροι μας, αφού την τελευταία φορά, τον 16ο αιώνα, που η οθωμανική αυτοκρατορία πέρασε μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής έφτασε στην Βιέννη".

ΠΥΡΗΝΕΣ. Ο ίδιος χαρακτηρίζει καταστροφική την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων», θεωρώντας δεδομένο ότι στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών. «Ακόμη και αν δεν συμβαίνει αυτό» αναφέρει «είναι βέβαιο ότι θα προκύψει από τη στιγμή που θα "ξεμείνουν" στην Ελλάδα τόσες δεκάδες χιλιάδες μετανάστες. Πώς πιστεύετε ότι θα αντιδράσουν οι απελπισμένες μάζες όταν βρεθούν σε τέτοιο αδιέξοδο; Όταν δεν θα μπορούν να φτάσουν στον τελικό τούς προορισμό για μια καλύτερη μοίρα και θα εγκλωβιστούν εδώ;», αναρωτιέται.

Προς τούτο, προτείνει τη μεταφορά τους σε καταυλισμούς εκτός κατοικημένων περιοχών: «Μόνον έτσι η Αστυνομία θα καταφέρει να τούς ελέγξει. Αν τους αφήσουν μέσα στον αστικό ιστό, θα δημιουργήσουν προβλήματα. Αν τους απομονώσουν, τότε και ορθή καταγραφή αυτών θα γίνει και σωστότερος έλεγχός τους».

Όσο δε για τη στάση της Χρυσής Αυγής απέναντί τούς, ο κ. Μιχαλολιάκος εξηγεί: «Ας μην τρέφει κανείς αυταπάτες και ας μη σεναριολογούν εις βάρος μας. Οι πολίτες θα αντιδράσουν με τόσα νοσηρά που συμβαίνουν. Από τη μια μεριά, φτώχεια, ανεργία, διαρκής μείωση εισοδημάτων και, από την άλλη, οι μετανάστες. Ο λαός δοκιμάζεται έντονα και ομοίως έντονα θα απαντήσει, απαιτώντας λύσεις».

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός με ερώτησή τον προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, είχε ζητήσει ενημέρωση για τον εντοπισμό πυρήνων τζιχαντιστών σε διαμέρισμα του Παγκρατίου. Στο απαντητικό του έγγραφο έναν μήνα μετά, ο κ. Βούτσης είχε παραδεχθεί πως τα Αστυνομία προέβη στη σύλληψη ενός εκ των υπόπτων και σήμερα αποκαλύπτεται ότι εκείνος που διέφυγε ήταν ο «εγκέφαλος» της επίθεσης στο Παρίσι.

Η απόφαση που έμεινε «στα χαρτιά»

Τον Δεκέμβριο του 2013, Ε.Ε. και Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία επανεισδοχής των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη μέσω του τουρκικού εδάφους, η οποία θα επιτρέψει την άρση, το 2017, της υποχρέωσης για βίζα που έχουν επιβάλει οι Βρυξέλλες στους Τούρκους υπηκόους. Η Άγκυρα είχε μονογράψει τη συμφωνία αυτή το 2012, αλλά είχε αναστείλει την επίσημη υπογραφή της, θέλοντας να εξασφαλίσει τη δέσμευση της Ε.Ε. για την ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων πολιτών στην Ένωση.

«Η πόρτα της Ευρώπης χωρίς βίζα θα είναι πλέον ανοιχτή», είχε δηλώσει τότε ο Ερντογάν, διαβεβαιώνοντας ότι «η Τουρκία θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη συμφωνία επανεισδοχής». Βάσει αυτής, θα δέχεται πίσω τους παράνομους μετανάστες που θα απελαύνονται από τις Χώρες της Ε.Ε.

Ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, στέκεται ιδιαίτερα στο σημείο αυτό τονίζοντας: «Αν εφάρμοζαν τη συμφωνία, θα υποχρεώνονταν να δεχτούν πίσω τους μετανάστες. Σήμερα, όχι μόνον κάνουν τα πάντα για να τους περάσουν στην Ευρώπη, αλλά και παζαρεύουν να καταργηθεί η βίζα, δηλαδή οι Τούρκοι να εισέρχονται ελεύθερα σε ευρωπαϊκό έδαφος -όπως είναι η Δυτική Θράκη, την οποία θα κατακλύσουν».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :