Η Διαφθορά και η φοροδιαφυγή καλά κρατούν στην Γερμανία που έχει το θράσος να μας κουνάει το δάχτυλο, στέλνοντας "ειδικούς" σε εμάς!Το γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας αγόρασε ένα CD με πληροφορίες για υποθέσεις φοροδιαφυγής έναντι 5 εκ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel. Το ύψος των ύποπτων συναλλαγών ανέρχεται στα 70 δισ. ευρώ. Οι υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται κυρίως τράπεζες και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, δεν αφορούν μόνο πράξεις φοροδιαφυγής, αλλά και χάλκευση συναλλαγών, οι οποίες οδήγησαν σε παράνομες επιστροφές φόρου.

Το συγκεκριμένο CD είναι το ένατο που αγοράζεται μετά το 2010 από το Υπουργείο Οικονομικών του Ντίσελντορφ, πρωτεύουσας της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Μέρι στιγμής τα 5.000.000 ευρώ που δόθηκαν για την αγορά του είναι το υψηλότερο ποσό που έχουν διαθέσει οι αρχές του κρατιδίου για παρόμοια βάση δεδομένων.

Από το σύνολο των δεδομένων, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, το Spiegel αποκαλύπτει μόνο το όνομα της τράπεζας Banque et Caisse d'Epargne de l'Etat (BCEE) του Λουξεμβούργου, η οποία διατηρεί υποκαταστήματα στα σύνορα της χώρας με τη Γερμανία. Οι έρευνες σχετικά με την υπόθεση σε διοικητικό επίπεδο βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ οι δικαστικές έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Spiegel το κρατίδιο έχει ήδη αποκομίσει με αυτό τον τρόπο περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ευρώ από αποπληρωμές φόρων ή πρόστιμα που έχει επιβάλει σε τραπεζικά ιδρύματα. Σε ολόκληρη τη Γερμανία τα έσοδα που προήλθαν από την αγορά και την επεξεργασία ανάλογων CD υπολογίζονται ανάμεσα σε τέσσερα με πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :