Ετοιμη για χερσαίες επιχειρήσεις η Ρωσία - Οι ισλαμιστές έχασαν το 75 % των εσόδων από το πετρέλαιο μετά τα αεροπορικά πλήγματαΌλα πλέον είναι έτοιμα για την έναρξη των ρωσικών χερσαίων επιχειρήσεων.

Οπως αναφέρουν σε ανάλυσή τους οι ρωσικές υπηρείες πληροφοριών, μετά από περίπου δύο μήνες επίσημων (είχαν προηγηθεί άλλες 45 ημέρες με αναγνωριστικές-σποραδικές κρούσεις) σφοδρών βομβαρδισμών στη Συρία η Αεροπορία και το ρωσικό Ναυτικό κατάφεραν να πλήξουν καίρια την οικονομική λειτουργία του ISIS, όπως και τις βασικές του υποδομές, με αποτέλεσμα η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση να χάσει το 75% των εσόδων της έχοντας σοβαρά πλέον προβλήματα επιχειρησιακής λειτουργίας.

"Πριν την ρωσική επέμβαση το ISIL κέρδιζε από το παράνομο λαθρεμπόριο πετρελαίου 2 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως και τώρα μόλις... 500.000 δολάρια" αναφέρεται στην έκθεση.

Ωστόσο σημειώνεται στην έκθεση "Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα πριν ανακτηθεί το σύνολο των εδαφών στα οποία έχει επιβάλλει η τρομοκρατική οργάνωση την εξουσία της".

Καθώς υπάρχουν ακόμη πρόθυμοι αγοραστές, κυρίως στην Τουρκία, οι οποίοι αγοράζουν πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου από την ISIL (κάτι που πριν έκαναν και οι δυτικές χώρες με προεξάρχουσες τις ΗΠΑ αλλά και την Γαλλία, διότι έτσι έλεγαν χρηματοδοτούν την συριακή αντιπολίτευση για να σταθεί απέναντι στα κυβερνητικά στρατεύματα) κρίθηκε ότι ήταν απαραίτητο να χτυπηθούν οι υποδομές και οι δρόμοι ανεφοδιασμού.

Τις τελευταίες ημέρες οι Ρώσοι κατέστρεψαν 15 εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διύλισης πετρελαίου, καθώς και 525 βυτιοφόρα.Ο αριθμός των βυτιοφόρων που καταστράφηκε απαγορεύει πλέον την δυνατότητα μεγάλης μεταφοράς πετρελαίου στα τουρκικά σύνορα, αλλά πρέπει να κτυπηθούν ακόμα αρκετές εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και το σύνολο των βυτιοφόρων τα οποία περιέργως αρνείτο να κτυπήσει η "συμμαχία κατά του ISIL" των δυτικών και των κρατών του Κόλπου..

Πλέον η στόχευση γίνεται σε real-time με τους ρωσικούς δορυφόρους να στέλνουν απευθείας στα ρωσικά πλοία και αεροσκάφη τα στοιχεία και να ... αναλαμβάνουν οι cruise τα υπόλοιπα...

Κατά πως φαίνεται η ρωσική επέμβαση αρχίζει να παράγει αποτελέσματα που γίνονται ορατά.

Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά (περισσότερο ρητορικά) είναι το γιατί οι υποτιθέμενοι "σφοδροί" βομβαρδιμοί των Αμερικανών και των υπολοίπων Δυτικών κατά του ISIL δεν είχαν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :