250.000 ευρώ την ημέρα θα πληρώνει το Facebook αν δεν σταματήσει την παρακολούθηση των χρηστών του - Σιγά μην είναι στην Ελλάδα... Στο Βέλγιο!


Στην Ελλάδα το Facebook κάνει πάρτι στα προφίλ των συναγωνιστών, αν τολμήσει κάποιος και ανεβάσει στάτους υπέρ της Χρυσής Αυγής, ή την Ελληνική σημαία, ενώ άπαντες βρίσκονται εντελώς απροστάτευτοι από την Ελληνική Πολιτεία. 

Εντελώς αντίστροφη είναι η κατάσταση σε άλλες χώρες και σε κράτη που λειτουργούν ανεξάρτητα και κυρίαρχα, αφού δεν αφήνουν την δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανεξέλεγκτη απέναντι στους πολίτες τους, αλλά παίρνουν μέτρα εναντίον του.

Δυο μέρες διορία δίνει η Βελγική δικαιοσύνη στο Facebook, για να σταματήσει να παρακολουθεί τους χρήστες του χωρίς πρώτα να έχει πάρει τη συγκατάθεση τους. Στην περίπτωση μη συμμόρφωσης θα αναγκαστεί η εταιρεία να πληρώνει 250.000 ευρώ την ημέρα.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε από την βελγική επιτροπή προστασία του πολίτη που αναφέρει ότι:
"Διατάχθηκε ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook, να σταματήσει να παρακολουθεί και να καταγράφει τη χρήση του διαδικτύου από τα πρόσωπα που συνδέονται σε αυτό από το Βέλγιο, μέσα σε 48 ώρες αφότου ανακοινωθεί αυτή η απόφαση"

Για τη συνέχεια το δικαστήριο αναφέρει πως "Έτσι, διατηρούν cookies για τα πιθανά ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις των χρηστών του διαδικτύου.
Τα cookies αυτά διατηρούνται επί δύο χρόνια και το Facebook μπορεί να τα συμβουλεύεται κάθε φορά που ένας χρήστης επισκέπτεται μια σελίδα του Facebook ή έναν ιστότοπο από τον οποίο μπορεί να κάνει like ή να προτείνει (το περιεχόμενο του ιστοτόπου) σε άλλους χρήστες του Facebook.
Εάν ο χρήστης διατηρεί λογαριασμό στο Facebook, μπορούμε να αποδεχτούμε ότι έχει δώσει τη συγκατάθεσή του, όμως αν δεν έχει ο ίδιος λογαριασμό στο Facebook, τότε το Facebook θα πρέπει στο μέλλον να ζητά με σαφήνεια την άδεια του και να δίνει τις αναγκαίες εξηγήσεις"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :