Ξανανοίγουν το παλιό αεροδρόμιο του Τέμπελχοφ στο Βερολίνο για να βάλουν τους λαθρομετανάστες της mama Merkel.Πήζουν την Γερμανία στους λαθρομετανάστες επειδή το θέλει η mama Merkel η οποία εξαιτίας αυτής της τακτικής χάνει καθημερινά μέρος της δημοτικότητας της, δημιουργώντας προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματος της και στον κυβερνητικό συσχετισμό. Και αυτό το αντιλαμβάνεται πλέον και η ίδια, ενώ οι Γερμανοί αγανακτούν κάθε μέρα και περισσότερο.

Η mama Merkel (όπως την αποκαλούν οι λαθρομετανάστες) προσπαθεί με τους ελάχιστους γραφικούς που αυτοαποκαλούνται "επιτροπή υποδοχής" να δείξει πρόσωπο αλληλεγγύης, και όταν αυτό αποτυγχάνει, κάνει δηλώσεις για... "κλείσιμο των συνόρων" και "επαναπροώθηση". Για την ώρα την σώζει βέβαια, το κλείσιμο των συνόρων όλων των χωρών από την χώρα μας έως την δική της ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΕΜΑΣ. 

Τώρα, οι Γερμανοί κλαίγονται υποκριτικά, λέγοντας πως "οι δομές υποδοχής της γερμανικής πρωτεύουσας, η οποία περιμένει να υποδεχθεί αυτό το σαββατοκύριακο περίπου χίλιους αιτούντες άσυλο, είναι πλήρως κορεσμένες, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη δημιουργία ενός "καταφυγίου έκτακτης ανάγκης" μέσα στο παλιό αεροδρόμιο, αδιαφορώντας για την Ελλάδα που ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΧΩΡΑ είναι πλέον κορεσμένη από λαθρομετανάστες και δυστυχία.

Για όσους φτάνουν στην Γερμανία, το παλιό αεροδρόμιο του Τέμπελχοφ, που είχε ανακαινισθεί από τους Γερμανούς στις ημέρες του Χίτλερ, και στη συνέχεια είχε γίνει σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, θα φιλοξενήσει τους μετανάστες ώστε να αντιμετωπισθεί η αυξανόμενη έλλειψη θέσεων στις εστίες υποδοχής στο Βερολίνο, όπως ανακοίνωσαν το Σάββατο οι δημοτικές Αρχές.

Το Τέμπελχοφ, το οποίο έκλεισε στα τέλη του 2009, θα φιλοξενήσει σε ένα από τα υπόστεγά του 73 σκηνές τις οποίες έστηναν σήμερα στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα κρεβάτια έχουν πλέον ήδη εγκατασταθεί, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται πως συνολικά χίλιοι άνθρωποι θα καταστεί δυνατό να φιλοξενηθούν εκεί.

«Ετοιμάζουμε το Τέμπελχοφ για περίπτωση ανάγκης. Περιμένουμε ότι θα το χρειασθούμε αυτό το σαββατοκύριακο αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις, περισσότεροι από 10.000 μετανάστες πρόκειται να φθάσουν στη Γερμανία από την Αυστρία αυτό το σαββατοκύριακο και ένα μέρος τους θα κατευθυνθεί προς το Βερολίνο», δήλωσε ο Μάριο Τσάγια, υπεύθυνος του δήμου για της κοινωνικές υποθέσεις, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Berliner Morgenpost.

Το αεροδρόμιο του Τέμπελχοφ κατασκευάσθηκε το 1923 και ανακαινίσθηκε στην εποχή του 3ου Ράιχ, από το 1936 έως το 1941, στο τυπικό στυλ των γιγάντιων αρχιτεκτονημάτων των ναζί. Ο Αδόλφος Χίτλερ ήθελε να το καταστήσει ένα από τα σύμβολα της μελλοντικής Γερμανίας, του νέου Βερολίνου που, στα σχέδια του Φύρερ, επρόκειτο να γίνει η μεγαλειώδης πρωτεύουσα ενός ηγεμονικού 3ου Ράιχ.

Αναγνωρίσιμο από το ημικυκλικό κεντρικό κτίριό του, έγινε στη συνέχεια ένα από τα σύμβολα του Ψυχρού Πολέμου υποδεχόμενο τις περίπου 277.000 πτήσεις της αερογέφυρας που επέτρεψε τον ανεφοδιασμό του Δυτικού Βερολίνου στη διάρκεια του αποκλεισμού που είχαν οργανώσει οι Σοβιετικοί το 1948-49.

Καθώς κρίθηκε ότι δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των σύγχρονων αερομεταφορών, έκλεισε οριστικά τον Οκτώβριο του 2008, έπειτα από ένα δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε με λαϊκη πρωτοβουλία. Έναν χρονο αργότερα, το 2010, άνοιξε και πάλι τις πύλες του μεταμορφωμένο σ' ένα πάρκο περίπου 3.800 στρεμμάτων.

Έκτοτε είναι αφιερωμένο στην ψυχαγωγία των Βερολινέζων.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :