Αλληλέγγυοι από τα jumbo! Τα Ηνωμένα Έθνη διένειμαν ληγμένα μπισκότα στη Συρία!Υποκρισία, ανοησία, όλα μαζί;
Η ανθρωπιστική βοήθεια που απεστάλη στις πόλεις Ζαμπαντάνι και Μαντάγια της Συρίας, από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, χαρακτηρίστηκε ως απαράδεκτη γιατί εστάλησαν μπισκότα και άλλα παρεμφερή προϊόντα που είχαν λήξει από τον περασμένο μήνα.

Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι τα προϊόντα που δεν χαρακτηρίστηκαν ως ασφαλή για βρώση, έγιναν αντιληπτά από τον διευθυντή του ΟΗΕ στη Συρία, Γιακούμπ ελ Χίλλο, ο οποίος σε γραπτή αναφορά του σημειώνει ότι από τα 650 χαρτοκιβώτια με μπισκότα και παξιμάδια, τα 320 ήταν ήδη ληγμένα, η κατανάλωσή τους έληγε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2015.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό, αφού τόνοι άχρηστων και ληγμένων φαρμάκων από ανθρωπιστικές βοήθειες, έφτασαν στη Γάζα, όπως είχαν αποκαλύψει οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές.

Μετά τη λήξη του πολέμου του Ισραήλ εναντίον της Γάζας το 2008, έφτασαν στη Γάζα πάνω από 10,3 τόνοι φαρμάκων αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων, το 22% των οποίων σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, είναι ή ληγμένα ή άχρηστα για τις ανάγκες της. 

Και μόνο το 30% των φαρμάκων χρησιμοποιήθηκαν μέχρι τον Ιούνιο του 2010.

Και πόσα άλλα παραδείγματα...!

Τέτοια αλληλεγγύη; Σου φτιάχνουμε εμείς δέκα την ώρα... 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :