Οπλίζονται οι Αυστριακοί "εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης"


Οι Αυστριακοί "εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης", έχουν αγοράσει 70.000 όπλα μόνο φέτος, σύμφωνα με την αστυνομία. Σε μια χώρα με πληθυσμό περίπου 8,5 εκατομμύρια, υπάρχουν περίπου 900.000 ιδιόκτητες όπλων.

Μπροστά στην μεταναστευτική κρίση, η κυβέρνηση της χώρας φαίνεται να είναι μην έχει τον γνωρίζει το πώς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους αιτούντες άσυλο.

Οι πωλήσεις όπλων στην Αυστρία έχουν εκτοξευθεί, με μερικά καταστήματα να αναφέρουν ότι εξαντλούνται τα αποθέματα των κυνηγετικών όπλων, δεδομένου ότι δεν απαιτείται άδεια για να τα αγοράσουν.

"Ναι, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η ζήτηση στην Αυστρία για τα όπλα αυξάνεται. Τα έσοδα μου διπλασιάστηκαν τον Σεπτέμβριο. Και τον Οκτώβριο θα διπλασιαστούν και πάλι, και είμαστε ακόμα τον Οκτώβριο", είπε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος όπλων στο Rusia Today.

Η απόκτηση άδειας οπλοφορίας στην Αυστρία περιλαμβάνει την παρακολούθηση ειδικών μαθημάτων σχετικά με τις βασικές γνώσεις χειρισμού και λειτουργίας των όπλων. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος όπλων επιβεβαίωσε στο RT ότι ο αριθμός των ανθρώπων που παρακολουθούν τα μαθήματα για τα όπλα έχει αυξηθεί δραματικά.

"Στο παρελθόν, είχα ένα ραντεβού την εβδομάδα για «εκπαίδευση όπλου» με ένα ή δύο άτομα. Τώρα έχω σταθερά 6-10 άτομα να συμμετέχουν", είπε ο έμπορος όπλων.

"Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ήρθαν σε μένα την περασμένη εβδομάδα για να αγοράσουν ένα όπλο, μου λένε πάντα, όταν τους ρωτώ, ότι ο λόγος για την αγορά είναι η «τρέχουσα κατάσταση» στην Αυστρία", είπε ο καταστηματάρχης στο RT.


Η «τρέχουσα κατάσταση» είναι η εισροή των προσφύγων που εισέρχονται στην Αυστρία.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :