Πλούτισαν οι Γερμανοί εις βάρος του κάθε Έλληνα λέει η έκθεση της ΕΚΤ!


Τα μνημόνια συρρίκνωσαν την οικονομία. 
Το καταλαβαίνουν όλοι, εκτός από όσους κυβερνούν την χώρα.

Η οικονομική κατοχή από την τρόικα που ξεκίνησε το 2009 (επίσημα, γιατί ανεπίσημα είχε ξεκινήσει νωρίτερα) συνεχίζεται και η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ ξεπερνά σε δουλικότητα τους προκατόχους της, χρεώνοντας στους Έλληνες τα οικονομικά εγκλήματα των τραπεζιτών και του αμαρτωλού πολιτικού συστήματος επιβάλλοντας ένα ακόμη μνημόνιο, εξαθλιώνοντας την χώρα, κλέβοντας κυριολεκτικά τα χρήματα μέσα από την τσέπη τους, για να τα δώσουν σε τόκους στους "δανειστές"- τοκογλύφους...

Οι Ιρλανδοί και οι Έλληνες είναι αυτοί που υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε ότι αφορά στον ατομικό τους πλούτο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης την περίοδο 2009-2013, με τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς να εμφανίζονται ως οι πλέον κερδισμένοι από την πολιτική των Μνημονίων και την ανακατανομή του ευρωπαϊκού πλούτου, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Αναλύοντας την περίοδο 2009-2013, οι εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ διαπίστωσαν ότι η Ιρλανδία έχασε περισσότερα από 18.000 ευρώ ανά άτομο και η Ισπανία περίπου 13.000 ευρώ.

Οι Έλληνες είδαν τον ατομικό τους πλούτο να μειώνεται περίπου κατά 17.000 ευρώ.

Αντίθετα, στην Ολλανδία και τη Γερμανία, ο κατά κεφαλήν πλούτος αυξήθηκε κατά 33.000 ευρώ και 19.000 ευρώ αντίστοιχα, εν μέρει χάρη στην αύξηση των οικονομικών επενδύσεων το διάστημα αυτό.

Τα στοιχεία αποτυπώνουν τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, επισημαίνει το Reuters. Παρουσιάζοντας τα στοιχεία με αυτόν τον τρόπο, η ΕΚΤ αναγνωρίζει τις αποκλίσεις, αν και, όπως σημειώνει το πρακτορείο, δεν υπάρχουν και πολλά που να μπορεί να κάνει η κεντρική τράπεζα για να τις διορθώσει.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :