Η Χωματερή της Φυλής πρέπει να κλείσει! Δώστε τέλος στα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο


Σήμερα το πρωί, στον ΧΥΤΑ της Φυλής, στην πύλη ραδιενεργών, έφθασε ένα φορτίο, του οποίου τα επίπεδα ραδιενέργειας ήταν δεκαπλάσια του επιτρεπτού ορίου, χωρίς αυτός ο συναγερμός να χτυπάει για πρώτη φορά! Το φορτίο, αυτή τη φορά απομονώθηκε για να ελεγχθεί από την αρμόδια επιτροπή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Μπορεί κάποιος και ποιος να μας διαβεβαιώσει πως ανάλογο υλικό δεν έχει περάσει και δεν έχει ταφεί στην χωματερή; Ποιος μέτρησε την χωματερή την τελευταία φορά και ποια είναι τα αποτελέσματα;

To επικίνδυνο αυτό περιστατικό πάντως, αποδεικνύει πως ο καρκίνος της Χωματερής της Φυλής, πρέπει να κλείσει και να σταματήσει να είναι κέντρο εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων.
Σήμερα το προλάβαμε, χθες; Αύριο;

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται μόνο και μόνο για να είναι πεδίο ανάπτυξης εκκολαπτόμενων Συριζαίων πολιτικών αλλά και πεδίο "υψηλής διανόησης" των αριστεριστών, δήθεν ευαισθητοποιημένων με το περιβάλλον, που θεωρούν πως μόνον εκείνοι κατέχουν την μυστική γνώση.

Η αλήθεια είναι πως το ζήτημα χρειάζεται άνοιγμα στην κοινωνία, κατάργηση των κομματικών σημαιών και στεγανών, συστράτευση όλων όσων μπορούν και θέλουν να προσφέρουν σε ένα κίνημα μαζικό, χωρίς εξέταση σε ποιον χώρο ανήκουν, αρκεί να είναι ξεκάθαρο το ζητούμενο: ΟΡΙΣΤΙΚΟ κλείσιμο του καρκίνου της χωματερής Φυλής, με πίεση για δέσμευση της Περιφέρειας σε κοντινά χρονοδιαγράμματα, χωρίς ασάφειες. 

Δημιουργία νέων πολιτικών και δράσεων:

- Για την Πρόληψη
- Για την αλλαγή της σημερινής πολιτικής χρέωσης των δημοτικών τελών καθαριότητας με την εφαρμογή του «Πληρώνω όσο ρυπαίνω»
- Για επιπλέον συστηματική και στοχευμένη ενημέρωση των πολιτών
- Για εφαρμογή προγραμμάτων διαλογής στην πηγή (ΔσΠ) οργανικών με ειδικό κάδο
- Για δημιουργία πράσινων σημείων (Green Points) σε όλη την Αττική
- Για χρήση μηχανικών κομποστοποιητών σε μεγάλους παραγωγούς οργανικού υλικού.

Η δρομολόγηση των παραπάνω δράσεων θα αλλάξει την δυναμική της παραγωγής υπολειμμάτων προς επεξεργασία και θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για τον αριθμό και την δυναμικότητα των μονάδων επεξεργασίας τους.

Πρόληψη – μείωση των απορριμμάτων με:

· Διαλογή στην πηγή!

· Ανταποδοτική για τους πολίτες ανακύκλωση - κομποστοποίηση

· Επαναχρησιμοποίηση!

Η Χωματερή Φυλής παραμένει ενεργή, παρότι εδώ και ενάμιση χρόνο έχει αναλάβει η κ. Δούρου η οποία ευαγγελιζόταν το κλείσιμο της.

Αυτή η χωματερή, σήμερα, αποτελεί περιβαλλοντική βόμβα στα θεμέλια της Αττικής και χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, ώστε να κληροδοτήσουμε ένα πιο καθαρό περιβάλλον στα παιδιά μας.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα εκεί είναι ντροπή! Και πολύ φοβάμαι πως αυτές οι επιτροπές, στο σύνολό τους, είναι χώρος για άσκησης νέων πολιτικάντηδων, εκεί δημιουργούνται κομματικά προνόμια και οφίτσια και ΟΦΕΙΛΟΥΝ οι σοβαροί άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτές τις επιτροπές και πραγματικά νοιάζονται, να προστατέψουν την προσπάθεια τους και να μην αφήνουν να την γελοιοποιούν, γελωτοποιοί της πολιτικής.

ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ Η ΦΘΗΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ!

Ο αγώνας για το περιβάλλον έχει χάσει την πλατιά, μαζική συμμετοχή, μένοντας έρμαιο εκείνων, που στον βωμό των κομματικών συμφερόντων, δήθεν, φωνάζουν για την απομάκρυνση της χωματερής, ενώ την ίδια ώρα εκτελούν κομματικές εντολές άνωθεν, αντιδρώντας και φιμώνοντας όσους δεν είναι στο κόμμα τους, απαγορεύοντας τους να μιλάνε αλλά και να αγωνίζονται, ώστε ο καρκίνος των σκουπιδιών που σκορπάει θάνατο σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να κλείσει, θα πρέπει να απομονωθούν και το μαζικό κίνημα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του για μια καθαρή ζωή, σε ένα καθαρό περιβάλλον χωρίς προβλήματα, αφήνοντας σπίτι του τις κομματικές σημαίες.

Ηλίας Παναγιώταρος.
Βουλευτής Β' Αθήνας 
Επικεφαλής της παράταξης: "Ελληνική Αυγή για την Αττική" στην Περιφέρεια Αττικής.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :