Προσοχή! Απατεώνες σαρώνουν την χώρα. Κάθε ημέρα και ένα κρούσμαΌργιο απατεώνων, συνήθως με έδρα την Βουλγαρία, σαρώνουν ανά την Ελλάδα. Τηλεφωνούν στους γονείς, ενημερώνοντας για "κάποια κακή υπόθεση που έχουν μπλέξει τα παιδιά τους" ζητώντας όσα χρήματα μπορούν να αποσπάσουν προκειμένου να ..."μην μπλέξουν".

Έτσι, άλλη μια γυναίκα έπεσε θύμα της γνώριμης πια κομπίνας με τους «μαϊμού» δικηγόρους και γιατρούς που ειδοποιούν ηλικιωμένους για ανύπαρκτα τροχαία με δράστες τα παιδάκια τους και τους αποσπούν χρήματα, τάχα για να αφεθούν ελεύθεροι οι υποτιθέμενοι δράστες.

Αυτή τη φορά, οι απατεώνες «χτύπησαν» στην Καλαμάτα, όπου τηλεφώνησαν σε μια ηλικιωμένη και της σέρβιραν το παραμύθι. Εκείνη τρομοκρατήθηκε ακούγοντας ότι ο γιος της σκότωσε άνθρωπο σε τροχαίο και δεν υποψιάστηκε το παραμικρό όταν οι άγνωστοι συνομιλητές της ζήτησαν να διαθέσει όσα πιο πολλά χρήματα μπορούσε στον δικηγόρο του, για να… «λαδώσουν» τους δικαστές ώστε να μην πάει στη φυλακή! Οι επίμονοι απατεώνες θόλωσαν τόσο πολύ το μυαλό της ηλικιωμένης λέγοντας της πως κρατείται στην ασφάλεια που δεν σκέφτηκε να ζητήσει να επικοινωνήσει μαζί του.

Έτσι, χωρίς σκέψη έδωσε 18.000 ευρώ σε ένα από τα μέλη του κυκλώματος που της συστήθηκε ως δικηγόρος του γιου της!

Όταν, πια, κατάλαβε ότι την είχαν εξαπατήσει, η άτυχη γυναίκα κατέρρευσε και λίγο αργότερα κατέφυγε στην Ασφάλεια Καλαμάτας που ερευνά την υπόθεση μαζί με πάρα πολλές άλλες. Από τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκαν τα θύματα, προκύπτει ότι οι συνομιλητές βρίσκονται στη… Βουλγαρία αλλά βέβαια διαθέτουν συνεργούς σε διάφορες ελληνικές πόλεις!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :