Πόσο είπαμε απέχει το επόμενο μνημόνιο το οποίο δεν αποκλείεται να είναι και σε δραχμές;;;


Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Κουνούν το δάχτυλο στους Έλληνες, λέγοντας τους υποτιμητικά αλλά και δικαιολογημένα,"ξέρατε τι ψηφίσατε... Μνημόνιο σας είχαμε πει πως θα εφαρμόσουμε!" 

Ποιοι; Η κυβέρνηση οπερέτα του Τσίπρα, που δεν μπορεί να παραιτήσει ούτε την Σαββαϊδου, μια διορισμένη υπάλληλο, αν δεν το επιτρέψει η Τρόϊκα... ή μάλλον το κουαρτέτο, αφού ως γνωστόν οι Συριζαίοι στα βαφτίσια είναι πρώτοι...!

Στο μεταξύ η τρόϊκα είναι στην Αθήνα.

Τα ταμεία του κράτους είναι άδεια, η ανεργία έχει πιάσει «κόκκινο», οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους που επιβάλλονται καθημερινά, η τρόικα φαίνεται να μην δίνει τη δόση των 2,5 δισ. και στο Μαξίμου ακόμα ψάχνουν να βρουν ισοδύναμα, που σημαίνει ότι θα την πληρώσουν άλλοι τομείς της οικονομίας ή ότι έχει απομείνει όρθιο τέλος πάντων.

Αφού οι προηγούμενες κυβερνήσεις μετέτρεψαν το χρέος από ομολογιακό σε διακρατικό, αφού φούσκωσαν τα ελλείμματα και απέκρυψαν τα πλεονάσματα, αφού έκλεψαν ότι έκλεψαν μέσα από το χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα και πόσα άλλα μένοντας ατιμώρητοι - αν και η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε 7 μήνες εξουσίας στην διάθεση της -  τώρα, δανειστές και ανάπηροι πολιτικά Συριζαίοι, μετατρέπουν το διακρατικό χρέος σε ιδιωτικό, φορτώνοντάς το στις πλάτες του ελληνικού λαού, ζητώντας από τους Έλληνες να το πληρώσουν με τις περιουσίες τους, με τις μικροκαταθέσεις τους αλλά κυρίως με τις ζωές τους, καθιστώντας τις περιουσίες τους, για αρχή, έρμαια στις ορέξεις των κορακιών!

Πόσο είπαμε απέχει το επόμενο μνημόνιο το οποίο δεν αποκλείεται να είναι και σε δραχμές;;;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :