Αυτή την Ελλάδα θέλουμε! Δεύτερη στον κόσμο η ομάδα της Νομικής Αθηνών, σε Εικονική Δίκη για το Δίκαιο του Διαστήματος


Μέλος της ελληνικής ομάδας ο καλύτερος αγορητής παγκοσμίως!!!

Απαξιώνουν με κάθε τρόπο, έναν λαό που έχει δώσει και συνεχίζει ακάθεκτα, να δίνει στον πλανήτη, φως! 

Δεύτερη στον κόσμο η ομάδα της Νομικής Αθηνών, σε Εικονική Δίκη για το Δίκαιο του Διαστήματος Μέλος της ελληνικής ομάδας ο καλύτερος αγορητής παγκοσμίως ΣΧΟΛΙΑ (2) 780 Δεύτερη στον κόσμο αναδείχτηκε η νομική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στους παγκόσμιους τελικούς του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος «Manfred Lachs 2015», εκπροσωπώντας την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή ήπειρο ως πρωταθλήτρια Ευρώπη. Η εκπληκτική αυτή απόδοση των Ελλήνων φοιτητών επισφραγίσθηκε με τη βράβευση του Αθανασίου Πλεξίδα - μέλους της ομάδας - ως καλύτερου αγορητή του διαγωνισμού παγκοσμίως. 

Στους τελικούς, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ, 13-15 Οκτωβρίου, η ελληνική ομάδα, υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη του Γιώργου Κυριακόπουλου, λέκτορα της νομικής σχολής του ΕΚΠΑ, πρώτα απέκλεισε την πρωταθλήτρια Αφρικής και στη συνέχεια, αντιμετώπισε στον τελικό, ενώπιον τριών δικαστών του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, την ομάδα του Πανεπιστημίου του Mississippi. 

Η ομάδα αποτελείτο από τους προπτυχιακούς φοιτητές Αθανάσιο Πλεξίδα, Μαρία Βασιλάκη και Μαριάνθη Κουτρή, ενώ συνεπικούρησαν στην προετοιμασία της και δύο μέλη της περυσινής ομάδας της σχολής στον εν λόγω διαγωνισμό, ο μεταπτυχιακός φοιτητής Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος και η προπτυχιακή φοιτήτρια Νίκη Κουρή. 

Η εμφάνιση και απόδοση των Ελλήνων φοιτητριών και φοιτητών, απέσπασε τους επαίνους τόσο των παρευρισκομένων μελών του International Institute of Space Law όσο και των τριών Δικαστών της Χάγης που έκριναν την εικονική υπόθεση: Peter Tomka (Σλοβακία), Dalveer Bhandari (Ινδία) και Kirill Gevorgian (Ρωσία). 

Ιδού η θεωρία και η άριστη πράξη! Μήπως να είναι οι βραβευμένοι, μέλη της νομικής επιτροπής που θα αναζητήσει τις ευρωπαϊκές νομικές διόδους για να πάρουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτές τις ρημάδες γερμανικές αποζημιώσεις;;;


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :