Στην Ουγκάντα σφάζουν τους Χριστιανούς. Εμείς στους Ουγκανέζους που έρχονται εδώ τους φτιάχνουμε τζαμί, τους δίνουμε και προνόμιαΕξαγριωμένοι μουσουλμάνοι στην ανατολική Ουγκάντα με έναν ομόθρησκό τους που εκχριστιανίστηκε, σκότωσαν τη γυναίκα του για να τον τιμωρήσουν επειδή αλλαξοπίστησε.

Το φονικό συνέβη τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, ένα μήνα μετά τον φόνο και του αδελφού του, επειδή είχε αλλάξει και αυτός θρησκεία.

Η Μαμγουϊκόμπα Μγουανίκα, μητέρα 8 παιδιών, τα τρία ενήλικα τα υπόλοιπα πέντε μεταξύ 9 και 19 ετών, ξεψύχησε ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, μια ομάδα άγνωστων σε αυτήν μουσουλμάνων, την έσυραν έξω από το σπίτι της και τη σκότωσαν.

Η Μγουανίκα άνοιξε την πόρτα, μετά από χτύπημα, στο χωριό Καλαμπέτε στην επαρχία Κιμπούκου, και βρήκε μια ομάδα αγνώστων να ζητάνε τον άνδρα της.

Η Μγουανίκα απάντησε ότι ο άνδρας της έλειπε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παιδιών της. Τότε ο ένας από τους άνδρες της είπε: «Ο άνδρας σου ακολούθησε τη θρησκεία του αδελφού του, ενώ σας είχαμε προειδοποιήσει να σταματήσει αυτά τα πράγματα, αλλά το μήνυμά μας βρήκε κουφά αυτιά»!.

«Οι άγνωστοι έσυραν τη μητέρα μας έξω από το σπίτι, ενώ εκείνη έκλαιγε και φώναζε για βοήθεια», είπε το 13χρονο παιδί της.

Στο σπίτι βρίσκονταν ακόμα δύο κόρες της, 9 και 11 ετών, δύο άλλα παιδιά ήταν στο σχολείο, ενώ και τα ενήλικα παιδιά της, 19, 22 και 24 ετών, έλειπαν.

Όταν οι γείτονες αργότερα έφτασαν στο σπίτι βρήκαν τα παιδιά μόνα τους. Λίγο μετά ήρθε και ο σύζυγος της Μγουανίκα, Τζορτζ Μγουανίκα. Μετά από ψάξιμο βρήκαν τη γυναίκα μέσα σε μια λίμνη αίματος 100 μέτρα μακριά από το σπίτι. Δεν είχε τις αισθήσεις της, αλλά έμοιαζε ζωντανή, είπε ο Τζορτζ Μγουανίκα στη Morning Star News.

Ξεψύχησε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Ο Τζορτζ Μγουανίκα είπε ότι μετά τον φόνο του αδελφού του, ελάμβανε και αυτός απειλητικά μηνύματα από μουσουλμάνους, άγνωστους σε αυτόν, που τον απειλούσαν να σταματήσει να κηρύττει τον χριστιανισμό αλλιώς θα είχε την ίδια μοίρα με τον αδελφό του. Τώρα φοβάται για τη ζωή τόσο τη δική του όσο και των παιδιών του.

Φόβος επικρατεί και στους κατοίκους του χωριού.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :