Ιδού το αισχρό και διαρκές έγκλημα! Οκτώ χρόνια διδάσκεται βιβλίο "Ιστορίας" στο Λύκειο που παρουσιάζει τα Σκόπια ως "Μακεδονία"Σάλος έχει προκληθεί με το βιβλίο της Γ' Λυκείου με τίτλο "Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου κόσμου" και πολύ σωστά επειδή μέσα αναφέρει τα Σκόπια ως "Μακεδονία" με μια όμως πολύ σημαντική λεπτομέρεια: Το βιβλίο αυτό δεν εκδόθηκε από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2007, την "Χρυσή Εποχή" δηλαδή της Μ. Ρεπούση με το περιβόητο βιβλίο της για τον "συνωστισμό" της Σμύρνης.

Φυσικά υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που μεσολάβησαν και δεν το απέσυραν, όμως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει την ευθύνη της εκδόσεώς του παρά μόνο την ευθύνη παραμονής του όπως την είχαν και οι προηγούμενες.

Τόσοι υπουργοί έχουν περάσει απο το Υπουργείο Παιδείας, κανείς δεν το κατάλαβε κανείς δεν έκανε τίποτα.

"Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν πρέπει να εμπλέκεται σε ζητήματα που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία", είπε ο κ. Φίλης, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Στη σελίδα 130 του βιβλίου υπάρχει ένα χάρτης των κυριότερων ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη στα οποία θανατώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Σε αυτόν τον χάρτη τα Σκόπια αναφέρονται ως «Μακεδονία». 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :