6 εκ. ευρώ θα χάσει ο δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας από την διαγραφή των χρεών του ΟΛΠ λόγω πώλησης! Το μνημόνιο σύριζα βλέπεις συριζαίε δήμαρχε...Ο συριζαίος δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, είναι ένας ακόμη συριζαίος που συνειδητοποιεί πως εξαπατήθηκε και αδειάστηκε από τον Σύριζα!

Και τώρα, πολύ σωστά - αν και αργά - λέει «...ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που είναι αναγκασμένος να επιλέξει αν θα ταΐσει την οικογένεια του ή θα πληρώσει τη ΔΕΗ, ο χαμηλόμισθος και ο χαμηλοσυνταξιούχος συμπολίτης μας που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει δημοτικά τέλη γιατί διαφορετικά θα του κόψουν το ρεύμα, κοιτούν με απορία και αγανάκτηση ότι η ελληνική κυβέρνηση αντί να προστατεύσει αυτούς που έχουν ανάγκη, προστατεύει αυτούς που χρησιμοποιούν τη γη και τη δημόσια περιουσία για να θησαυρίσουν.»

Ο λόγος που τα λέει βέβαια είναι πως ο δήμος θα χάσει 6 εκατομμύρια ευρώ, λόγω της νέας ρύθμισης που περιλαμβάνεται στο άρθρο 10 ως "προαπαιτούμενου του νέου μνημονίου".

Αυτό υποστηρίζει ο Δήμαρχος της πόλης, αναφερόμενος στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. 

Η ρύθμιση προβλέπει την απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών στους ιδιώτες επιχειρηματίες που συνάπτουν συμβάσεις παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο.

Προσθέτει ότι ο νέος αγοραστής του λιμανιού του Πειραιά θα λάβει δύο σημαντικά «δώρα». Αφενός την απαλλαγή και προστασία από κάθε είδους δημοτικά τέλη και φόρους και αφετέρου τη διαγραφή -λόγω αναδρομικότητας- των χρεών του ΟΛΠ προς τους Δήμους.

Ο δήμαρχος επισημαίνει ότι 6 εκατομμύρια ευρώ των χρεών του ΟΛΠ προς τον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας έχουν τελεσιδικήσει στα ελληνικά Δικαστήρια και δεν υπάρχει άλλος τρόπος αποφυγής πληρωμής τους.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου καταγγέλλει απερίφραστα αυτή την εξέλιξη που έρχεται να προστεθεί όπως τονίζει «στην σκανδαλώδη πώληση του Λιμανιού του Πειραιά» και δηλώνει ότι «μαζί με τους δημότες, τους φορείς και τις συλλογικότητες θα αγωνιστεί για την ανατροπή της.»

Υ.Γ. Όπως αναφέρει το site www.limani24.gr στην κινητοποίηση ενάντια στην παραχώρηση εκτάσεων του Δημοσίου από τον ΟΛΠ που συνοδεύει την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας, παρόντες ήταν και μάλιστα στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι διαδήλωσαν κατά των αποφάσεων που ψήφισαν...!

Η ακόμα μεγαλύτερη ειρωνεία της ιστορίας, είναι ότι οι δύο βουλευτίνες, ουσιαστικά «βάδισαν» μαζί με τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά… κατά του συντρόφου τους υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος επίσης έχει ψηφίζει τα ίδια και τα αυτά, αλλά… τώρα τα εφαρμόζει πιστά!
Πόσο πιο υποκριτές; 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :