Ιδού η... "Ευρώπη των λαών" - 450 εκ ευρώ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό, 3 δις ευρώ στην Τουρκία που με τις ευλογίες της μπαίνει στο Αιγαίο!


Για όλη την κατάσταση που επικρατεί και στο χάλι της λαθρομετανάστευσης, υπεύθυνος είναι ο ίδιος  ο Αλέξης Τσίπρας και η πολιτική που ακολουθεί, δημιουργώντας ένα θέμα εκεί που δεν υπάρχει, βάζοντας την Τουρκία στο Αιγαίο, αφήνοντας την κηδεμονία της χώρας στην Ε.Ε. αντί να δώσει εντολή στον στρατό να φυλάξει τα σύνορα, όπως κάνουν όλες οι άλλες χώρες στην Ευρώπη!

Προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα για λαθρομετανάστευση:

"Απέναντι στη λογική των φρουρίων και των φραχτών, απέναντι στη λογική που θέλει να μετατρέψει τα ευρωπαϊκά σύνορα σε πεδίο μάχης, εμείς πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να αποδείξουμε ότι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η φιλοξενία δεν είναι ουτοπίες αλλά μπορούν να γίνουν πολιτική πράξη".

Από εκεί και μετά, η Τουρκία, μέσω του "προσφυγικού" κατάφερε και πέτυχε αυτό που ήθελε εδώ και χρόνια.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση «σπρώχνει» στην Τουρκία 3 δις ευρώ για να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές από τη Συρία και ταυτόχρονα τάζει στην Άγκυρα κατάργηση του καθεστώτος της βίζας και επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Την ανταμείβει δηλαδή για το γεγονός ότι ωθεί και «πνίγει» την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες γιατί απλά οι Γερμανοί δεν θέλουν να «φορτωθούν» το πρόβλημα.

Τα χρήματα που αποφάσισαν να δώσουν οι 28 Ευρωπαίοι ηγέτες χθες στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, εγκρίνοντας το σχέδιο δράσης που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπραγματεύτηκε με τις τουρκικές αρχές, δεν αποτελεί παρά ένα δώρο στους Τούρκους δουλέμπορους, αφού αυτοί, λειτουργούν σε απόλυτη συνέργεια με τις τουρκικές αρχές. Δεν πρόκειται δε να σταματήσουν το έργο τους, αλλά θα συνεχίσουν να οδηγούν χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα μέσω του Αιγαίου.

Ο «φιλέλληνας» πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ, που θέλει να υπάρξει και έλεγχος των θαλασσίων συνόρων μας στο Αιγαίο από κοινού με την Τουρκία, συντασσόμενος πλήρως με τη γραμμή Μέρκελ, κράτησε χθες στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και κάποιες αποστάσεις, λέγοντας πώς τα ανταλλάγματα που ζητά η Άγκυρα, όπως το θέμα της βίζας ή της επιτάχυνσης της ενταξιακής διαδικασίας στην ΕΕ, είναι σε άμεση συνάρτηση των επιδόσεών της στο θέμα των προσφυγικών ροών.

«Η επιτάχυνση της διαδικασίας δε σημαίνει ότι η απελευθέρωση των θεωρήσεων θα γίνει χωρίς να έχει πρώτα εκπληρώσει η Τουρκία τα κριτήρια που ορίζουν οι κανόνες», διευκρίνισε ο κ. Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, αλλά την ίδια στιγμή ενέκρινε το ποσό των περίπου 3 δις ευρώ να δοθεί στην Τουρκία για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών τη στιγμή που στην Ελλάδα στέλνουν απλά συσκευές για να παίρνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα από τους λαθρομετανάστες. 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :