Στην χώρα του Τσίπρα σαρώνει η πορνεία και τα ναρκωτικά: Πάνω από 20.000 γυναίκες και 1000 ανήλικα κορίτσια στην ελληνική βιομηχανία του αγοραίου έρωτα!


Eκατομμύρια γυναίκες και παιδιά, θύματα της βίας και της ομηρίας των σύγχρονων δουλεμπόρων δυστυχούν πίσω από κλειστές πόρτες και ακόμη πιο ερμειτικά κλειστά στόματα.

Ο αριθμός των εκπορνευόμενων ανέρχεται περίπου στις 20.000 σε ολόκληρη την Ελλάδα. 13.000-14.000 αλλοδαπές εκδιδόμενες και είναι θύματα trafficking.

Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν 6.500 θέσεις όπου εκδίδονται οι γυναίκες, ενώ υπολογίζεται ότι το 2012 εκδόθηκαν 17.000 γυναίκες και το 2014 περίπου 18.500, ενώ ο αριθμός εκτοξεύεται μέρα με την μέρα. Στους υπολογισμούς δεν περιλαμβάνονται οι "προσωρινά εκδιδόμενες". Οι γυναίκες που εκδίδονται, όχι όμως επίσημα και μόνιμα.

Σε ό,τι αφορά τα "μισθώματα" τον καιρό του μνημονίου, παρουσιάζεται πτώση. Συγκεκριμένα, σε σχέση με το 2009, εκτιμάται ότι έχουν πέσει κατά 20% με 50%.

Για την ακρίβεια βρίσκονται γυναίκες που εκδίδονται με 5 έως 30 ευρώ, ενώ έχουν εντοπιστεί τιμές που φτάνουν στα 50 ευρώ. Το πιο εντυπωσιακό είναι όμως ότι τα περισσότερα είναι κάτω από 5 ευρώ, κάτι που απεικονίζει την οικονομική διάσταση της εξαθλίωσης των εκδιδομένων, αλλοδαπών γυναικών στην πλειοψηφία τους.

Από τα στοιχεία για τα έτη 2013, 2014 και τις αρχές του 2015 προκύπτει ότι τα θύματα του trafficking προέρχονται κυρίως από το Μπαγκλαντές, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ οι ανήλικοι, ηλικίας κυρίως 16-18 ετών κατάγονται κυρίως από τη Ρουμανία, την Αλβανία και το Μπαγκλαντές.

"Ο δημοφιλέστερος τρόπος προσέγγισης παραμένει η υπόσχεση εργασίας, στην οποία προβαίνει κατά 49% ο προαγωγός" διευκρινίζει ο κ. Αρης Καρδασιλάρης, εκπρόσωπος του Α21, μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής.

Η "ρομαντική εξαπάτηση", σύμφωνα με την οποία ο προαγωγός παριστάνει τον ερωτευμένο και υπόσχεται μια κοινή ζωή, συναντάται πιο σπάνια, 17%, ενώ ακόμα πιο σπάνια είναι απαγωγή, μόλις στο 3% των θυμάτων, που συμμετείχαν στην έρευνα. Εν προκειμένω, πάνω από τις μισές γυναίκες, το 59%, είναι από 18 έως 25 ετών, ενώ τη θλιβερή "πρωτιά" στην εν λόγω μελέτη [σ.σ. η ομάδα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη] είναι Ρομά από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Το 59% των θυμάτων ωθείται εν συνεχεία στην παράνομη πορνεία, υφίσταται όμως και ένα μικρότερο ποσοστό, 24%, που "απασχολείται" σε αδειοδοτημένους οίκους ανοχής. Διέξοδο από την αλγεινή κατάσταση, στην οποία είχαν περιέλθει, βρήκαν έπειτα από δική τους απόδραση (39%), αστυνομική έρευνα (41%), σύλληψη (14%) ή μέσω της βοήθειας πολιτών (6%).
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :