2 τρις ευρώ έχασαν οι Έλληνες στην αξία των ακινήτων τους από το 2008 έως σήμερα!


Από το 2008 και έως σήμερα, οι απώλειες των Ελλήνων ιδιοκτητών ακινήτων φτάνουν στο μυθικό ποσό των δύο τρισ. ευρώ.
Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της δραστικής μείωσης (στο 50%) των τιμών όλων των κατηγοριών ακινήτων, αλλά και της ματαίωσης επενδύσεων που θα διεύρυνε την αξία τους χωρίς να υπολογίζουμε την αξία όσων παράνομων φόρων - ΕΝΦΙΑ, έκτακτοι φόροι κλπ - έχουν πληρώσει για την περιουσία τους... 

Όπως αναφέρει καθημερινή εφημερίδα, το στοιχείο αυτό επισήμανε την Τετάρτη σε ομιλία του στο συνέδριο για την αγορά ακινήτων «Prodexpo», ο κ. Γιάννης Περρωτής, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων CBRE Atria και αντιπρόεδρος της Ενωσης Επενδυτών Real Estate και Εταιρειών Ανάπτυξης Ακινήτων.

Σύμφωνα με τα στελέχη του κλάδου που τοποθετήθηκαν χθες, αυτήν την περίοδο η αγορά ακινήτων πλήττεται ακόμα περισσότερο από την αβεβαιότητα και την έλλειψη ρευστότητας, που έχουν δημιουργήσει οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, το ζήτημα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η έλλειψη εμπιστοσύνης αναφορικά με την εφαρμογή του νέου μνημονίου. Οι παράγοντες αυτοί αποτρέπουν την έλευση νέων επενδυτών, καθώς κρατούν την οικονομία της χώρας σε «ομηρία».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :