Από το χάος της ψοφοδεξιάς στο χάος των νεομπολσεβίκων συνεχιστών της καταστροφής μας μέσω των μνημονίων


Σοκαρισμένος ο πρωθυπουργός από την πρόταση των δανειστών, σοκαρισμένοι οι υπουργοί, σοκαρισμένη η κοινωνία, σοκαρισμένοι όλοι από ένα παιχνίδι τόσο σικέ που βρωμάει και ζέχνει.

ΌΛΟΙ; 

Ε όχι κι όλοι!
Κάποιοι στην "πρώτη φορά αριστερά Ελλαδιστάν", από την αρχή μιλήσαμε για διαπραγμάτευση-απάτη που μας σέρνει σε συμφωνίες και μνημόνια υπό την κάλυχη μιας σικέ "διαπραγμάτευσης". Μιλήσαμε για προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, για ξεκάθαρη εξαπάτηση του εκλογικού σώματος – την μεγαλύτερη των μεγαλύτερων μετά την μεταπολίτευση. 

Ακούσαμε όλοι την πομφόλυγα «ούτε μια στο εκατομμύριο να αρνηθούν την πρότασή μας». 

Την ακούσαμε, την πιστέψανε πολλοί, και τώρα την βλέπουμε να σωριάζεται ταπεινωμένη μπροστά στα πόδια μας.

Τι έγινε; Γιατί τέτοια αντιμετώπιση από τους δανειστές; Πώς από λάιτ σκληροί έγιναν «αδίστακτοι και ανάλγητοι». Ιδού η απάντηση που την γνωρίζουν οι πάντες, εκτός από τον κυβερνητικό θίασο. 
Η απάντηση είναι δύο λέξεις: ΧΑΡΤΙ και ΜΟΛΥΒΙ.

Αυτός ο ανεύθυνος και φαύλος πρωθυπουργός εκβίασε εκλογές τον Δεκέμβρη του 2014.
Εντάξει, το έφαγε το πόπολο το παραμύθι ότι είχε τη μαγική συνταγή να τα κάνει καλύτερα. 
Να δημιουργήσει πλούτο, να αυξήσει μισθούς και συντάξεις, να κόψει φόρους και χαράτσια, και όλα αυτά χωρίς τα δανεικά των ξένων. Αξιοπρέπεια και αυτάρκεια. Και κυρίως δυναμική, σκληρή και πατριωτική διαπραγμάτευση. «Βρε λες;» είπε ο λαός; 

Ξέχασε όμως αυτός ο αδίστακτος λαϊκιστής κάτι. Ότι η διαπραγμάτευση γίνεται σε συγκεκριμένο χρόνο, και ο κάθε χρόνος-στιγμή έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Άλλη είναι η πραγματικότητα του 2012, άλλη του Δεκεμβρίου του 2014, και άλλη του Ιουνίου του 2015. 

Πιο απλά: πας στην τράπεζα να πάρεις νέο δάνειο. Αλλιώς σε αντιμετώπιζε η τράπεζα τότε που είχες μια μικρή απασχόληση και έβαζες και δυο φράγκα στην άκρη, και αλλιώς θα σε αντιμετωπίσει αν είσαι ταπί και ψύχραιμος και επιπλέον άνεργος.

Και η Ελλάδα αυτή τη στιγμή ΑΥΤΟ είναι: ΤΑΠΙ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΗ!

Την ώρα που ο αθεόφοβος έπαιζε το έργο "ο επαναστάτης ποπολάρος" με τους ευρωπαίους απέναντι του (τέσσερις μήνες πια, νισάφι!), εκείνοι κρατούσαν στυλό και μολύβι και οι δικοί μας μαντήλι...

Αυτοί υπολόγιζαν και πίεζαν. Και υπολόγιζαν ξανά και έκαναν προσθέσεις και αφαιρέσεις και πολλαπλασιασμούς και έγραφαν και έγραφαν και έγραφαν… 
Γιατί έτσι κάνουν οι δανειστές από τότε που ανακαλύφθηκε η πίστωση. Κρατάνε τεφτέρια.
Τι έγραφαν;
Έγραφαν ότι η χώρα πάει κατά διαόλου. Ότι ΟΛΟΙ οι δείκτες της οικονομίας επιδεινώνονται.
Ο άλλος όμως, ο αφελής και άσχετος, πίστευε και μας έλεγε και εξακολουθεί να λέει ότι ο χρόνος μπορεί να παγώσει. Να παγώσουν και οι άνθρωποι και οι δραστηριότητές τους, να παγώσουν και οι αριθμοί. Να κάνει δηλαδή χρονικό άλμα από τον Δεκέμβρη στον Ιούνιο. Έτσι, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα στο ανάμεσα. 

Αυτός νόμιζε, αλλά οι δανειστές ΔΕΝ νόμιζαν. Με το χαρτί και το μολύβι στα χέρια έγραφαν και έγραφαν και έγραφαν… και πού και πού έλεγαν «τελειώνετε γιατί δεν πάτε καλά. Η χώρας σας καταρρέει». 

Χαμπάρι ο πρωθυπουργός. Χαμπάρι οι υπουργοί. Χαμπάρι τα κομματόσκυλα.

Έτσι έφτασε η χώρα στο αμήν. Μέσα από μια απάτη που δεν έχει προηγούμενο (το ξαναλέω: η μεγαλύτερη μετά τη μεταπολίτευση).
Ζήσαμε την απόλυτη δικτατορία του αφηρημένου πάνω στο συγκεκριμένο. Ζύγωσε η ώρα που θα πληρωθεί τοις μετρητοίς και στο ακέραιο. Διόλου αφηρημένα, δηλαδή, ειδικά μετά την αναγνώριση ντεφάκτο των ηλίθιων εκτιμήσεων της ψοφοδεξιάς από τους νεομπολσεβίκους αποτυχημένους του Σύριζα. Γιατί θυμίζουμε... 

Ο Σύριζα στο εξωτερικό αντί να διεκδικήσει όσα έλεγε παραδέχθηκε ευθέως:

Παραδοχή1: «η Ελλάδα έχει κάνει μια τεράστια προσαρμογή κατά τα τελευταία πέντε χρόνια με πολύ μεγάλο κοινωνικό κόστος».
Παραδοχή2: «το έλλειμμα το 2010 (του 2009) ήταν 15%».
Παραδοχή3: «Το δημοσιονομικό της έλλειμμα είναι τώρα κάτω από το 3%».
Παραδοχή4: η χώρα σήμερα έχει «πλεόνασμα 1,5%».
Παραδοχή5: αυτή ήταν «η καλύτερη επίδοση στην ΕΕ».

Ναι, η κυβέρνηση τα δήλωσε όλα αυτά δια στόματος Γ. Βαρουφάκη. (Ομιλία-εισήγηση στο Eurogroup, 11/2/2015). (Πηγή: επίσημος φάκελλος που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική κυβέρνηση:http://www.skai.gr/files/1/aalex6/praktika.pdf)

Δημήτρης Α.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :