Ιδού πως εκμεταλλεύονται την οικονομία της χώρας μας οι λαθρομετανάστες: Πακιστανός κουβαλούσε εκατοντάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων


Με ένα σακίδιο στον ώμο πορευόταν στους δρόμους της Πτολεμαΐδας ένας 39χρονος αλλοδαπός, χωρίς να γνωρίζει ότι τον αναζητούσαν οι άνδρες της τοπικής Ασφαλείας που είχαν συγκεντρώσει στοιχεία τα οποία τον συνέδεαν με τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων.

Όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ύποπτο Πακιστανό και έκαναν έλεγχο στο σακίδιο που είχε μαζί του, βρήκαν στο εσωτερικό ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά... 1.000 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν για να σταλούν στην αρμόδια τελωνειακή υπηρεσία που θα καθορίσει το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών για το Δημόσιο.

Ο 39χρονος Πακιστανός συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης που του άσκησε δίωξη για λαθρεμπορία και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ οι αστυνομικοί διενεργούν προανάκριση για να εντοπίσουν τους προμηθευτές των λαθραίων τσιγάρων.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :