Ιδού τα αρπακτικά που μας έχουν κατσικωθεί στο σβέρκο! Στο στόχαστρο των αρχών ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα


Αστυνομικοί και μέλη του σώματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Ισπανίας ερεύνησαν χθες το σπίτι και το γραφείο του Ροδρίγο Ράτο, πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (2004-2007), σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με Ισπανούς δικαστικούς.

Οι κάμερες κατέγραψαν τον Ράτο, επί σειρά ετών υπουργό Οικονομίας της Ισπανίας (1996-2004), με σακάκι, χωρίς γραβάτα, να οδηγείται από αστυνομικούς και στελέχη του σώματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος σε ένα αυτοκίνητο. Λίγες ώρες αργότερα πάντως αφέθηκε ελεύθερος από τις αρχές, μετά την κατάσχεση εγγράφων τα οποία σχετίζονται με την έρευνα η οποία διεξάγεται, ανέφερε δικαστική πηγή. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα επέστρεψε στο σπίτι του, ακολουθούμενος από τα τηλεοπτικά συνεργεία.

Ο Ράτο, φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, ότι έχει “εμπιστοσύνη στην ισπανική δικαιοσύνη” και ότι προσέφερε τη βοήθειά του στους αστυνομικούς οι οποίοι διεξήγαγαν τις έρευνες.

Δικαστικοί καλούνται να αποφασίσουν με βάση τα έγγραφα που κατασχέθηκαν εάν οι υποψίες που βαρύνουν τον Ράτο περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απάτη και υπεξαίρεση έχουν βάση. Κατόπιν, θα αποφασίσουν εάν θα ανατεθεί σε δικαστή να κινήσει επίσημη διαδικασία δίωξης σε βάρος του.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :